Anasayfa /  Teknoloji

Vatandaşlar Dikkat! Artık Cep Telefonu Kiralanabilecek

Mobil cihaz konusunda Dünya' da ve ülkemizde önemli gelişmeler, teknolojiler gündeme yansıyor. Gündeme yansıyan gelişmelerden bir tanesini de kiralık cep telefonu konusu. 

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2019 22:32

Uzun yıllardır yurtdışında mevcut olan ve operatörler tarafından telefonların kiralık şekilde kullanıma sunulmasından oluşan sistem, artık ülkemizde de hizmete girecek. 

Yakın zamanda hayatımıza telefon kiralama gibi bir olay girecek ve operatörlerden bu kiralık telefonlar temin edilebilecek. Konuya yönelik çalışmalarıyla bilinen 3 operatör ve baştaTurkcell, kiralık telefon hizmetini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Turkcell' den kiralık telefon açıklaması

Turkcell Genel müdürü Kaan Terzioğlu tarafından yapılan açıklamada " Biz 3 operatör olarak aslında bu konuya eğildik. Türkiye'de telefon sahipliğini telefon kiralamaya dolayısı ile kullanılan telefonların güvenli şekilde tekrar pazarda kullanılmasını yenilenmesini sağlayacak yeni kabiliyetler oluşturuyoruz.

Vatandaşların da işine gelecek

İkinci el telefon piyasası ve sıfır ürünlerin de mevcut fiyatlarını etkileyecek olan bu imkan için çalışmalar sürdürülüyor. Vatandaşların büyük bir bölümünün ikinci el telefona yöneldiği günümüz şartlarında, kiralık telefon hizmetinin operatörler tarafından verilmesinin ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacağı üzerinde duruluyor. 

Genel Müdür Kaan Terzioğlu açıklamasında " Telefonların yenilenebilir halde Türkiye'deki teknolojileri kullanarak tekrar kullanıma hazır ama güvenli bir şekilde kullanıma hazırlanması çok önemli. Bu alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz. 

Yakın zaman içerisinde, güvenli bir kiralık cep telefonu hizmetinin vatandaşların kullanımına sunulması amaçlanıyor.


Yorumlar