Anasayfa /  Teknoloji

Teknoloji banyolarımıza da giriyor!

Google'ın yeni sesli yardım teknolojisi Google Asistan, Capstone Connected Home tarafından, banyolara dahil ediliyor.

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2019 15:58

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak kabul gören Google, günümüzde yapay zeka destekli teknolojileriyle de adından epey söz ettiriyor. CES 2019'da da Google Asistan konuşuldu. Capstone Connected Home isimli bir teknoloji şirketi, Google'ın bu meşhur teknolojisini banyoya da dahil edince ortalık karıştı. Capstone Connected Home, CES 2019'da yeni projesiyle dikkat çekti. 

Akıllı banyo aynası ürününü piyasaya çıkarmakta kararlı olan Capstone Connected Home, böylece Google'ın akıllı asistanını kişilerin mahrem alanlarından biri olan banyoya taşıdı. Akıllı banyo aynası teknolojisi, Google Play Store ile iletişime geçibiliyor ve dolayısıyla internet kullanabiliyor. Google Asistan da dolayısıyla bu ayna üzerinden kullanılabilmekte. 

Akıllı banyo aynası, banyoya girdiğiniz zaman Google Asistan'a aklınıza takılan şeyleri sorabilmenizi ve yanıt almanızı sağlıyor. Bir kişinin banyoda aklına ne takılacağı ve ne soracağı ayrı bir merak konusu iken bu teknolojinin yakında Türk banyolarına da girebileceğini söyleyebiliriz. Çünkü Google Asistan geçtiğimiz dönemde Türkçe dil desteğine kavuştu. Fakat şu an bu yeni akıllı banyonun hangi ülkelerde satışa sunulacağına dair resmi bir açıklama olmadığını belirtelim. 


Yorumlar