Anasayfa /  Teknoloji

Sosyal medyada tütün ürünlerine yasak!

Artık sosyal medya da tütün ürünleri görüntülerine yer verilemeyecek, ticari gaye ile veya  reklam amacıyla tütün ürünleri kullanılamayacak,

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2018 16:49

Sosyal medyada tütün ürünlerine yasak!

Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Televizyonda yayınlanan program, film ve dizilerde, müzik kliplerinde,  reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde tütün  ürünleri kullanılamayacak, görüntülerine yer verilemeyecek. Ayrıca internet, topluma açık olan sosyal medya veya benzeri ortamlarda ticari gaye ile veya  reklam amacıyla tütün ürünleri kullanılamayacak, görüntülerine yer verilemeyecek.

Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde ve  üniversite yerleşkelerinde tütün ürünlerinin satışı yapılamayacak.

Tütün ürünleri paketleri ile nargile şişelerinin üzerine, zararlarını  belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarı veya mesajların konulacağı alan yüzde  65'den yüzde 85'e çıkarılacak. Bütün tütün ürünlerinin üzerindeki yazı ve  şekiller aynı olacak.

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen tütün ürünleri; markanın yazım  şekli, yazı karakteri, punto boyutu, paket üzerindeki konumu, paketlerin rengi,  diğer yazı, ibare ve şekiller dahil olmak üzere, aynı şekilde tasarlanan düz ve  standart paket biçiminde piyasaya arz edilecek.


Yorumlar