Anasayfa /  Teknoloji

Sokak hayvanları için dev proje!

Sokak hayvanları için sizde yardım edebilirsiniz. Kayserili iki öğrencinin kodlamasını hazırladığı proje hayata geçti. "#bumamabenden" hashtag'iyle atılan her tweet, 20 saniye içinde sokak hayvanlarına mama oluyor.

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 16:06

Sokak hayvanları için mama projesi...

Siz ne kadar "bu mama benden" derseniz, sokak hayvanları da o kadar doyacak. Üstelik bunun için sokağa çıkmanıza da gerek yok.

Kodla çalışan mama makineleri projesi hayata geçti. İstanbul'da 5 noktada hizmet veren makineler yakında diğer illerde de olacak.

Peki bu makineler nasıl çalışıyor?

Projenin mimarı iki genç sistemin nasıl çalıştığını, "Bu Mama Benden hashtag'iyle atılan her tweet, 20 saniye içinde sokak hayvanlarına mama oluyor. Her atılan tweet makinelerden 200 gram mama kaba düşüyor. Eğer mama kabı doluysa, sistem listeye alıyor ve kab boşalınca mamayı kaba ekliyor" sözleriyle açıkladılar.

Projenin hayata geçmesi için destek olan vakıf başkanı Hasan Süel, projenin hayata değer kattığını belirtti, "Mutluluk ve gurur verici" dedi.

Süel, "Proje kapsamında verdiğimiz kodlama eğitimlerinde çocuklarımız, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyor. Projemize Kayseri'den katılan çocuklarımız, sokaktaki hayvanlara herkes yardım edebilsin, sokak hayvanları mamaya her an kolaylıkla erişebilsin diye kodla çalışan bir mama makinesi fikri geliştirdiler. Biz de bu fikri hayata geçirdik" açıklamasında bulundu.

Şimdilik İstanbul'da 5 ilçede devrede

Projenin ilk makineleri şimdilik İstanbul'da Zeytinburnu, Sarıyer, Kadıköy, Beşiktaş, Göktürk ve Sultanbeyli'de. Projeye destek o kadar büyük ki en kısa sürede Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

7 gün 24 saat çalışan mama makineleri, her gün ilgili ekipler tarafından kontrol ediliyor.


Etiketler #bumamabenden
Yorumlar