Anasayfa /  Teknoloji

Samsung'dan devrim niteliğinde yenilik! ''Çöpçatanlık'' yapan buzdolabı geliştirdi

Teknoloji devi Samsung, akıllı nesneler konusunda devrim yaratacak bir yeniliğe imza attı. Samsung'un yeni ürünü çöpçatanlık yapan buzdolabapları internet üzerinden sahibine arkadaş arıyor!

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2019 19:06

Buzdolapları artık sadece yemekleri muhafaza etmekle kalmayacak, sahibine başka faydaları da olacak. Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung, ev aletlerinin içine arkadaş bulma uygulamalarını dahil etmeyi planlıyor. Bu sıra dışı fikir şu an için konsept aşamasında olsa da gerçeğe dönüşmek üzere. 



Öncelikle geliştirilmekte olan uygulamanın adı Refrigerdating ve konsept arkadaş bulma uygulaması Samsung akıllı buzdolabı ile kullanılıyor ve buzdolabının içini fotoğraflıyor. Sonrasında eşleme isteyen diğer kullanıcıların buzdolabı fotoğrafları ile karşılaştırma yapıyor.



Buzdolabı üzerinden kullanılan arkadaşlık uygulamasının elbette bazı farklılıkları var. Şirket, buzdolaplarında saklanan yemeklerin kişilerin kişilikleriyle ilgili önemli veriler sakladığı görüşünde. Ve bu sayede buzdolapları kişilik analizi yaparak onlara uygun başka arkadaşlar bulabiliyor. 



Buzdolapları dışında farklı ev aletlerinde de zaman içinde görmeye başlayacağımız söz konusu uygulamanın kullanıcılardan da ilgi görmesi bekleniyor.


Yorumlar