Anasayfa /  Teknoloji

Samsung yeni Exynos 9 serisi işlemcileri tanıttı

Samsung'un yeni işlemci serisi Exynos 9 resmi olarak tanıtıldı. Buna göre, Samsung Galaxy S8’de bu seriye ait bir işlemcinin kullanılması bekleniyor

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2017 02:16

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon piyasasında tekrar yükselişe geçmek istiyor. Son yaşanan olaylar sonrası prestij kaybeden Samsung, yeni cihazları ile tekrar piyasada söz sahibi olacak. Bilindiği üzere şirket, akıllı telefonlarında ve tabletlerinde kendi ürettiği Exynos işlemciyi kullanıyordu. Qualcomm’un ürettiği ve piyasaya sürdüğü Snapdragon işlemciye en büyük rakipler arasında Exynos gösteriliyor. Ayrıca Exynos, Snapdragon’a göre daha iyi performans sergiliyor. Birçok noktada rakibini yenen Exynos, şirket tarafından geliştirildi.

GALAXY S7 VE S7 EDGE’DE ÇOK BEĞENİLMİŞTİ

Bilindiği üzere Samsung şirketi Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge cihazlarında Exynos 8890 kullanmıştı. Oldukça kaliteli performans sunan işlemci, kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. Samsung şirketi Exynos işlemcisini geliştirdi. Şirket işlemcisini Twitter üzerinden açıkladı.

10 nanometre üretim teknolojisi ile üretilecek olan Exynos 9 Mali-G71 grafik işlemcisi ile piyasaya sürülmesi planlanıyor. Galaxy S7’den sonra kullanıcılar bu işlemci ile üst düzey bir deneyim yaşayacak. Yaşanan pil sorunlarını unutturmak isteyen Samsung şirketi, yeni işlemcisi ile kullanıcılara bambaşka bir deneyim sunacak.        

Samsung’un yeni işlemcisini Galaxy S8, Galaxy S8 Plus cihazlarında kullanmayı planlıyor. Ancak bilgi tam olarak kesinleşmedi.

Haber24

 


Yorumlar