Anasayfa /  Teknoloji

 Samsung üst yöneticisi işçileriden özür diledi

Kim Ki-nam, iş yerinde kötü koşullar nedeniyle hasta olan çalışanlarından özür diledi.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2018 01:00

İnsan sağlığı öncelik verilmesi gereken en önemli konu. Samsung çalışanlarının, 'Mesleki hastalık' olarak nitelendirdikleri rahatsızlıklarından dolayı üst yönetici Kim Ki-nam çalışanlardan özür diledi.

Yonhap ajansının haberine göre, Samsung Electronics üst yöneticisi Kim Ki-nam, Seul'de düzenlenen basın toplantısında, iş yeri koşullarından ötürü hastalanan işçilerden ve yakınlarından özür diledi. 

Ara buluculuk komitesi tarafından hazırlanan tazminat planına uymak için Samsung'un her türlü çabayı göstereceğini belirten Kim, çalışma ortamında mağdur olan işçiler için son derece üzüntü duyduğunu dile getirdi.

'ŞİRKET BU KONUYLA İLGİLENMEKTE BAŞARISIZ OLDU'



Sputnik'in haberine göre Kim, "Sevgili meslektaşlarım ve aileleri uzun zaman acı çekti ancak şirket daha önce bu konuyla ilgilenmekte başarısız oldu. Samsung, çip ve sıvı kristal ekran üretim hatlarımızda potansiyel sağlık risklerini eksiksiz bir şekilde yönetemedi. Bugün hastalıklardan muzdarip olan işçilerden ve ailelerinden samimi şekilde özür dilemek istiyoruz" dedi. 

Samsung ve mağdur işçilerin temsilcileri arasında, mesleki hastalıkların tazmin edilmesine ilişkin bir anlaşma imzalandı.


Yorumlar