Anasayfa /  Teknoloji

Samsung Galaxy J8 mi, Huawei P Smart mı? İşte dev karşılaştırma...

Fiyatları hemen hemen birbiriyle aynı olan iki telefon Samsung Galaxy J8 ve Huawei P Smart karşı karşıya geldi. Peki bu iki telefon arasında kalanlar hangisini almalı? İşte o karşılaştırma...

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2018 18:02

Samsung Galaxy J8 ve Huawei P Smart telefonları arasında kalanlar bu haber sizin için.

Aynı fiyat segmentinde benzer kullanıcılara hitap eden ve oldukça popüler iki akıllı telefonu masaya yatırdık. Yaptığımız değerlendirme sonunda bakalım hangisi terazide daha ağır basacak?

Galaxy J8 ve Huawei P Smart karşılaştırma / Galaxy J8 vs Huawei P Smart 

Biri Qualcomm Snapdragon 450, diğer Kirin 659 işlemci modelini kullanan bu iki cihaz, kendi segmentlerinde en iyi özellikleri sunan telefonlar arasında bulunuyorlar. Biz de sizin için bu iki modeli karşılaştırıyor ve kendi yorumlarımızı ekleyerek tavsiyemizi sunuyoruz. İyi seyirler!

Huawei P Smart özellikleri

Huawei P Smart, şirketin kendi geliştirmiş olduğu Kirin 659 işlemcisinden gücünü alıyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile donatılan telefon, 5.65 inçboyutlu IPS LCD ekranda 2160 x 1080 ekran çözünürlüğü sunuyor.

Telefonun iddialı olduğu nokta ise kamera yetenekleri. Bu modelde 13 Megapiksel ve 2 Megapiksel olmak üzere iki adet arka kamera yer alıyor. 2 Megapiksellik kamera ise alan derinliği ölçümü için çalışıyor. Ön kısımda ise 8 Megapiksel çözünürlüklü bir adet kamera kullanılmış.

Android 8.0 Oreo işletim sistemi ve şirketin kendi geliştirmiş olduğu EMUI 8.0 arayüzüne sahip olan telefonda Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, A-GPS, GLONASS, BDS gibi konumlandırma yetenekleri yer alıyor. Parmak izi okuyucusuna da sahip olan telefonun batarya kapasitesi ise 3000 mAhseviyesinde.

Samsung Galaxy J8

Galaxy J8, Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon 450 işlemcisinden gücünü alan bir model. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan cihaz, hafıza kartı girişiyle bu alanı artırabiliyor. 6 inç boyutlu Super AMOLED ekran, 720 x 1440 (HD+) ekran çözünürlüğü sunuyor.

Çift arka kamera ile gelen Galaxy J8 modelinin arka tarafında f/1.7 diyafram açıklığına sahip 16 Megapiksel çözünürlüklü ana kamera ve alan derinliği ölçümü için 5 Megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera kullanılıyor. Telefonun ön tarafında da LED flaşla desteklenen, f/1.9 diyafram açıklığı sunan 16 Megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası var. Son olarak, telefonun 3500 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olduğunu da belirtelim.




Yorumlar