Anasayfa /  Teknoloji

Microsoft, güvenli işletim sistemi için düğmeye bastı!

Windows, masaüstü ve dizüstü pazarında dünyanın en popüler işletim sistemi olma ünvanını uzun bir süredir elinden bırakmıyor. Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından birisi haline gelen güvenlik için ise yeni çalışmalar yolda. Microsoft güvenli işletim sistemi projesi ile piyasaya damgasını vurabilir.

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2018 22:54

Aslında Windows güvenliği, özellikle Windows 10‘un gelişi ile birlikte farklı bir seviyeye çıkartılarak tatmin edici bir seviyeye ulaşmıştı.

Fakat pazar araştırmalarının sonuçlara göre, daha güvenli bir Windows ihtiyacının olduğu gözlemlenebilir.

Biyometrik güvenlik çözümlerinin entegrasyonuyla birlikte piyasaya sürülecek olan güvenli işletim sisteminin adının Polaris olabileceği üzerinde duruluyor.

Ayrıca IoT cihazlardaki güvenlik problemlerine yönelik de Polaris‘in daha az kaynak kullanan hafif bir versiyonuyla da IoT güvenliği konusunda iyi bir çözüm getirebilir.

Şirket içerisinde sızan bilgilere göre Polaris‘in mobil cihazlara yönelik bir versiyonunun da Microsoft’un planları arasında var.

Polaris‘in ne zaman kullanıma hazır olacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor fakat şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere bakılırsa, Polarisiçin uzun bir süre beklemeyeceğiz.


Yorumlar