Anasayfa /  Teknoloji

iPhone’a kablosuz şarj kartı nasıl eklenir?

Siz de kablosuz şarj özelliğine kavuşmak için yeni bir iPhone modeli almayı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. iPhone'a kablosuz şarz özelliğini eklemek mümkün. Nasıl Mı? Haberimizde...

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2017 03:42

Kablosuz şarj özelliği pek pratik bir çözüm gibi görünüyor değil mi? Bu güzel özelliği yeni iPhone'u beklemeden de kullanabilirsiniz. Evinizde, ofisinizde veya arabanızda kablo kullanmadan akıllı telefonunuzu şarj etmeniz mümkün.

Bunun için iPhone telefonlara uyumlu bir kablosuz şarj kartı ve bir şarj adaptörü edinmeniz yeterli. Google'de “iPhone kablosuz Qi şarj” diye arattığınızda kablosuz şarj kartlarının çeşitli sitelerde satıldığını görebilirsiniz. Kablosuz şarj kartları 25-40 TL arasında değişen fiyatlarda bulunabiliyor. Bu kartların iPhone 5, 6 ve 7 modelleri için uyumlu versiyonları bulunuyor. Bir tane satın alınca yapmanız gereken, telefonun şarj girişine kartın ucunu takmak ve kartın esnek yassı kablosu sayesinde kartı telefonun arkasına doğru kıvırmak.

Kablosuz şarj kartını taktıktan sonra, üzerine metalik olmayan plastik veya silikon bir kılıf takabilirsiniz. Kılıfın arka yüzeyinin 5mm'den daha kalın olmaması gereklidir, aksi takdirde kablosuz şarj kartının çalışmasına engel olabilir. Bir de Qi sistem uyumlu bir şarj adaptörü almanız gerekiyor. Bazı mağazalar hem kablosuz şarj kartını, hem de Qi uyumlu şarj adaptörünü beraber satıyorlar. Adaptörler tek başlarına 35-45 TL civarında bulunabilir, ama kart+adaptör paketleri de 50-60 TL civarında satın alınabiliyor.

Eğer hem evinizde, hem de ofisinizde kablosuz şarjdan yararlanmak istiyorsanız birden fazla adaptör birimi almalısınız. Bu harici kablosuz şarj yönteminin tek sıkıntısı, şarj girişini bloke ediyor olması. Yani eğer iPhone akıllı telefonunuzu sıklıkla bilgisayarınıza veri kablosu ile takmanız gerekiyorsa, her seferine kablosuz şarj kartını sökmeniz gerekli, bu da yöntemin pratikliğini ortadan kaldırıyor. Ama iPhone'un şarj girişini sadece şarj için kullanıyorsanız, hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız demektir.

İligili İçerik: Apple: iPhone 6 Plus ekran sorunu kullanıcı hatasıdır

iPhone 6 Plus modeli piyasaya çıktığından beri ufak tefek sorunlarla uğraşan Apple, en çok başını ağrıtan ekran tepki problemi ilgili açıklama yaptı. “Touch disease” (dokunma hastalığı) ismi konulan problemde, cihazın ekranında ışık gidip gelmeleri veya çoklu dokunma becerisinde kesintiler gözlemleniyor.

Ağustos ayında bu konuda Apple’a açılan dava, dev teknoloji firmasının başını ağrıtmaya devam ediyor. ABD çapında açılan davada sorun yaşayan iPhone 6 Plus kullanıcıları, firmayı California tüketici hakları yasasına karşı gelmekle suçluyorlar. Eylül ayında ise Motherboard isimli web sitesi, bu sorunun küçük çapta olmadığını, binlerce cihazın etkilendiğini haber yapmıştı.

Çeşitli web sitelerine açıklama yapan kullanıcılar, iPhone 6 Plus telefonlarında yaşadıkları sorunlarla ilgili Apple’a başvurduklarını söylüyor. Firmanın sorunlu cihazlarla ilgili inceleme yaptığını ve her sorunlu cihazda kullanıcı hatası bulduğunu belirtiyorlar. Apple bu sorunun, cihazın defalarca yere düşürülmesi ve ekrana fazla baskı yapılarak zorlanması sonucu oluştuğunu savunuyor.

Apple bu soruna tamamen kullanıcı hatası olarak yaklaşıyor, ayrıca cihazları tamir için ücret talep ediyor. ABD için geçerli tamir programında, çalışır halde ve ekranı kırık olmayan iPhone 6 Plus akıllı telefonların 149 dolar ücretle tamir edileceği bilgisi firma tarafından verilmiş. Ayrıca Apple, şimdiye kadar bu sorunu yaşayıp da tamir edilmiş cihazlarda 149 dolardan fazla ödeme yapıldıysa, kullanıcıya aradaki tamir bedeli farkını ödemeyi de taahhüt ediyor.

Sözcü-Xtrlarge


Yorumlar