Anasayfa /  Teknoloji

Instagram'dan görme engelliler için 2 yeni özellik

Sosyal medya devi Instagram, görme engelliler için 2 yeni güncelleme getiriyor.

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2018 13:47

Instagram, görme engelliler için ilk adımı attı. Sosyal medya devi Instagram görme engellier için 2 yeni güncelleme getiriyor.

Instagram, görme engelli bireylere yapay zeka yardımıyla fotoğraf okuma teknolojisini hayata geçiriyor. Geliştirilen yapay zeka yardımıyla, Instagram ekran okuyucusu ve nesne tanımlama teknolojisi sayesinde görme engelli insanların platform üzerinde gezinmesini kolaylaştıracak.

Instagram, sadece görme engelli kullanıcıları için değil, her türlü kullanıcısı için yenlikler sunmaya devam ediyor. Daha önceden Facebook üzerinde görme engelli kullanıcılara sunulan bu özellikler şimdi ise Instagram kullanıcılarına sunulmuş durumda.





Bu özellik sayesinde fotoğraflarına açıklama ekleyen kullanıcıların açıklamaları ekran okuyucusu yardımıyla okunabilecek. Instagram, bu özelliğin hem ana sayfada, hem profil sayfalarında, hem de keşfet kısmından kullanılabilmesine de olanak sağlayacak.

Eğer kullanıcılar paylaşımlarında herhangi bir açıklamaya yer vermemişse, yapay zeka devreye girecek. Burada da ise ekran okuyucusu yerine, nesne tanıma teknolojisi fotoğraftaki ayrıntıları görme engelli kullanıcılara betimleyecek.


Yorumlar