Anasayfa /  Teknoloji

Huawei'ye bir darbede Japonya'dan! ABD- Çin ticaret savaşı giderek büyüyor...

Japonya'da Çin'e sırtını söndü. ÇİN devi Huawei'nin yöneticisinin ABD'nin talebi üzerine Kanada'da tutuklanmasını ardından şirkete bir darbede Japonya'dan geldi. Japonya Huawei ve ZTE'nin teknoloji ihalelerine girmesini engellemek için yasal değişiklik planlıyor

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 14:34

ABD'den sonra Japonya'da firmalara yasak getirdi.

ABD- Çin ticaret savaşı Japonya’ya da sıçradı. Daha önce Çinli firmalara yasak ve kısıtlamalar getiren ABD’yi bu sefer Japonya takip etti.

Japonya yeni yasal düzenlemeler yaparak başta Çin devi Huawei ve ZTE’nin teknoloji ihalelerine girmesini engellemeyi planlıyor. Amaç ise istihbarat bilgi ağını güçlendirmek ve siber saldırılara karşı daha korunaklı bir bilgisayar veritabanı oluşturmak.

Japon gazetelerine göre her ne kadar hükümet yetkilileri bu firmaların adını anmasa da konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağı bildirildi.

Japonya hükümet sözcüsü Yoshihide Suga ise siber güvenlik alanında ABD ile yakın ilişkilerde bulunduğunu ifade ederek “Siber güvenlik Japonya için önemli bir mesele haline gedi. Konuyla ilgili firma bazlı bazı önlemler alacağız.”dedi

ABD’nin gözetimi altında olan Çinli firmaların 5G ağı kurması Avustralya ve Yeni Zelanda'da yasaklanmıştı.  ABD'li Softbank ve İngiliz BT Group da, Çinli Huawei ve ZTE'den sağladıkları araç ve gereçlerin alımını durduracaklarını açıklamıştı. 

Huawei ve ZTE ‘den ekipman desteği alan Japon telekom şirketleri NTT Docomo ve KDDI Corp’un nasıl hareket edeceği ise merak konusu.


Etiketler ÇİN devi Huawei
Yorumlar