Anasayfa /  Teknoloji

Google'dan Android telefonlara destek! Bluetooth kulaklık kullanımında yeni dönem

Yenilenen güncelleme ile Fast Pair, artık daha kullanışlı...

Abone ol
Abone ol 28 Kasım 2018 22:06

Google sayesinde Android Fast Pair alt yapısı artık daha kullanışlı.

İnternet devi Google, geçen yıl Android için Fast Pair isimli bir altyapıyı kullanıma sunmuştu. İşte bu altyapı yeni güncelleme ile çok daha kullanışlı hale getirildi. 

Google tarafından Android telefonlar için hazırlanan Fast Pair altyapısı, destekli kablosuz kulaklıkların bağlantısını oldukça kolaylaştırıyor. Süreçte Fast Pair destekli Bluetooth kulaklığı Android’li telefonun yanına getirmek ve bağlan tuşuna basmak yeterli oluyor. Süreci Apple AirPods kadar kolay getiren teknoloji, şimdi daha da kullanışlı hale geliyor. Yapılan güncelleme sayesinde artık bağlandığınız kulaklık, telefona kurulu Google hesabına da ekleniyor. Böylelikle kullandığınız Bluetooth kulaklık, Google hesabınızı açtığınız her cihaza otomatik olarak bağlanıyor. Bu da gerçekten çok kullanışlı duruyor. AirPods da Apple ID üzerinden Mac ile iCihazlar arasında zahmetsiz bağlantı sunuyor. 

Google, Android için Fast Pair altyapısını kaderine terk etmiyor

Bu arada bu altyapıya destek veren yeni kulaklık modellerinin de yolda olduğu belirtiliyor. Jaybird, Anker SoundCore ve Bose gibi firmalardan yeni modellerin geleceği söyleniyor. Ayrıca altyapı 2019’da Chromebooks modellerine de getiriliyor. Android 6.0 ve üstü cihazlarda çalışan bu bağlantı süreci, kulaklık üreticileri tarafından mutlaka desteklenmesi gerekenler arasında başı çekiyor.


Yorumlar