Anasayfa /  Teknoloji

En iyi oyun filmleri arasında yer alacak olanlar

En iyi oyun filmleri arasında yer alması şüphe götürmeyecek olan 6 oyunu sizler için derledik. Video oyunlar, bilgisayar ve diğer oyun konsollarının gelişim sürecine bağlı olarak oldukça büyük değişimler geçirdiler. Oyun filmleri de oyuncuları çok etkileyip, sürükleyen oyunlardan uyarlanılarak yapılıyor.

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2018 23:17

Tarihin tozlu sayfaları arasında sadece sözde kalmış oyundan uyarlanmış film projeleri arasından sizler için en iyi 6 oyunu derledik. Bu oyunların filmleri yapılsaydı, hiç şüphesiz sektörün en iyi yapımları arasında yer alırlardı!

Video oyunları gerçeklik ve yaşam arasında sıkı bir bağ kurar. Gerek görüntüler, gerekse de oyun içerisinde yaşanan hadiseler tüm gerçek hayatın özelliklerini bünyesinde barındırır. Konusu bilgisayar oyunu olan film oyuncusuna büyük olanaklar sunmaktadır. Her ne kadar başarısız filmler olarak nitelendirilip, sinema devleri tarafından beğenilmese de, oyundan uyarlanan filmler yapımın bir başka boyutunu ortaya koyuyor.

En iyi oyun filmleri henüz çekilmedi!

En iyi oyun filmleri olarak adlandırılabilen birçok yapım hali hazırda sinema sektöründe yer alsa da, bu oyunların filmleri çekilmediği sürece “en iyi oyun filmleri” listesini tam olarak adlandıramayız. Birçok farklı oyunun filmi yapıldı, halen de yapılmaya devam ediliyor ancak bu oyunların filmlerinin ne kadar verimli olacağı tamamen bir soru işareti.

Stüdyolardan çıkan video oyunları, sonrasında tekrar beyaz perdeye uyarlanmak maksadıyla stüdyolara sokuluyor. Bu karmaşık süreç sonrasında çoğunlukla hak ettiği ilgiyi göremeyen oyun filmleri, sadece oyunun yakın takipçileri tarafından beğeniliyor. Elbette klasik haline gelen oyundan uyarlanmış başarılı filmlerde var ancak genel hatlarıyla oyun ve sinema sektörünün iletişimi pek de verimli değil.

Biz film stüdyolarının işlemek için yanlış filmleri seçtiklerini düşünüyoruz. İşte karşınızda filmi olsaydı efsane olurdu dediğimiz 5 oyun!

LA Noire en iyi oyun filmleri arasında yer alabilir!

En iyi oyun filmleri denildiğinde akıllara muhakkak bu oyuna ait bir yapım gelecektir. Bugüne kadar kısa metrajlı ve kalitesiz şartlar altında film stüdyolarına konuk olan oyun, nefes kesen bir aksiyonu bünyesinde barındırıyor. Sizleri bir anda suçların ortasına atan ve dedektiflik yapmanızı isteyen oyun, 1940 yıllarına hitap eden senaryosuyla çok farklı dava dosyalarını önünüze koyuyor. Dedektiflik oyunları arasında bir numara olabilecek bu oyun, sürükleyici yapısı ve etkileyici sahneleri ile hemen her oyuncunun arşivinde yer alıyor. Steam üzerinde 24 TL olan bu oyunun filmi muhakkak yapılmalı!


Yorumlar