Anasayfa /  Teknoloji

Ejder Yalçın III'e SARP Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi entegre edilecek

Aselsan ve Nurol Makina, SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi'nin Ejder Yalçın III'e entegre edilmesine yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2017 15:49

Aselsan ve Nurol Makina, SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi'nin Ejder Yalçın III'e entegre edilmesine yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

IDEF'17 13'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Nurol Makina standında, Nurol Makina Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Projesi kapsamında Aselsan ürünü olan SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi'nin Nurol Makina ürünü Ejder Yalçın III araçlarına entegre edilmesine yönelik olarak tarafların görüşme ve çalışmalara zemin oluşturulması amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya, Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval ile Nurol Makina Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel imza koydu.

İmza töreninde konuşan Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Kaval, Aselsan olarak Nurol Makina ile zaten gelişmiş bir iş birliklerinin olduğunu belirterek, yapılan anlaşmayla mevcut iş birliğinin daha da ileriye götürüleceğini söyledi.

SARP diye adlandırkları silah kulesini gerek Türk Silahlı Kuvvetleri gerek Emniyet Genel Müdürlüğü gerekse de Jandarma Genel Komutanlığı'nın hizmetine sunduklarını hatırlatan Kaval, şöyle konuştu:

"Bu kulelerimiz yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu kapsamda Nurol'un ürettiği zırhlı taktik tekerlekli araçlar üzerindeki iş birliğimizi geliştirmek üzere bu imzayı atmış bulunuyoruz. Belirli bir miktar daha sistemi üretip, Nurol şirketimizin başarıyla üretip envantere soktuğu Ejder Yalçın araçlarının üzerine entegre etmeye devam edeceğiz."

Nurol Makina Genel Müdür Yardımcısı Karel de SARP silah kulelerini ilk defa kendilerinin Ejder Yalçın üzerinde envantere aldıklarını anımsatarak, SARP ve Ejder Yalçın entegrasyonunun, evliliğinin Türkiye'deki en eski birliktelik olduğunu kaydetti.

Geçen dönemde kendilerinin aracı geliştirirken SARP kulesinde de çok farklı gelişmeler olduğuna işaret eden Karel, "Her iki firma da hem teknolojiyi yakından takip ediyor hem de savunma sanayisinin önemli oyuncuları konumunda. Bu iş birliğimiz de giderek artacak" dedi.

Her iki yetkili de iş birliği anlaşmasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü anlaşmaları

Fuarda ayrıca, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü; Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu ile çerçeve iş birliği protokolü, Bilkent Üniversitesi'yle de iyi niyet sözleşmesi imzaladı.

MKE Kurumu ile imzalanan protokol kapsamında savunma sanayisi alanındaki ihtiyaçlara yönelik olarak he iki kurumun bilgi birikimlerini ve tecrübelerini bir araya getirebilmesi amacıyla, birbirlerinin yeteneklerinden yararlanması esasına dayanan bir iş birliği ve stratejik ortaklık yapılacak.

Protokol ile araştırma/geliştirme, pilot/prototip üretim, ortak üretim, ürün/üretim hattı kalifikasyonu, endüstrileşme ve tanıtım/pazarlama alanlarında ortak çalışmaların yapılması hedefleniyor.

Protokole, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Murat Akkaya ve MKE Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın imza koydu.

Bilkent Üniversitesi ile yapılan sözleşme ise Bilkent Üniversitesi ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nün, yetkinlikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda birlikte araştırma, geliştirme ve eğitim gibi faaliyetler yürüterek ortak projelerde çalışmalarını amaçlıyor.

Sözleşmeye de Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Murat Akkaya ve Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Aktürk imza koydu.


Yorumlar