Anasayfa /  Teknoloji

Bayramda 53 milyon kilometre yol gittik!

Yandex Navigasyon kullanıcıları bayram tatilinde 53 milyon kilometreden fazla yol kat etti, kullanımın sayıca en çok arttığı tatil bölgesi İzmir oldu.

Abone ol
Abone ol 19 Haziran 2018 21:44

Bayram tatili için İstanbul’dan yola çıkan kullanıcılar, Yandex Navigasyon’un rota öneri sayesinde trafikten en az oranda etkilenme şansını yakaladılar. Bayram yaklaşırken İstanbul’dan çıkış rotalarının analizini yapan Yandex, trafiğin en yoğun olduğu noktaları ve bekleme sürelerini incelerken, yola çıkmak için ideal saatleri de belirledi. Kullanıcılar bu bilgilerin yardımıyla daha bilinçli bir şekilde tatil yolculuğuna çıkma fırsatını buldu.

En uygun rotalar ve güvenli sürüş bilgileri paylaşıldı

13 Haziran akşamı itibarıyla İstanbul’dan tatil yapmak veya ailesini ziyaret etmek için yola çıkan kullanıcılar Yandex Navigasyon’un rota önerilerinden yoğun olarak yararlandı. Kullanıcılar yola çıkmadan önce navigasyonu kontrol etmenin yanı sıra sürüş esnasında da uygulamayı açık tutmanın avantajlarını yaşadı. Böylece trafik durumunu, hız limiti uyarılarını, yollarda meydana gelen kaza gibi trafik olaylarını da anlık olarak öğrenebildiler. En uygun rotaları ve güvenli bir sürüş için tüm bilgileri paylaşan Yandex Navigasyon, bayram tatili boyunca kullanım rekoru kırdı.    

Navigasyon’un açılma sayısı yüzde 50 arttı

Yandex Navigasyon, Arife gününü ve bayram tatilini kapsayan 13 – 18 Haziran tarihleri arasında,  normal bir haftaya göre yüzde 50 daha fazla açıldı. 7,5 milyondefa rota oluşturan kullanıcılar tüm Türkiye’de 53 milyon kilometreden fazla yol kat etti. Böylece kullanıcıların kat ettikleri mesafe yüzde 112 büyüme gösterdi. Uygulama içinde yapılan aramalar ise normal bir haftaya göre yüzde 41 artış gösterdi. Bayramda yoğun olarak kullanım yapılan tatil bölgeleri Balıkesir, İzmir, Aydın, Antalya ve Muğla gibi iller oldu.

En çok yol kat eden kullanıcı 2.883 km gitti

Yandex Navigasyon’un 4,5 milyon aktif kullanıcısı arasından bazı sürücüler uygulamayı daha yoğun olarak kullandı. Bayram döneminde en fazla yol giden 5 kullanıcı sırasıyla; 2.883 km, 2.860 km, 2.615 km, 2.564 km ve 2.559 km yol kat etti. Kullanıcılar diğer sürücülerle bilgi paylaşmak için kaza noktaları gibi farklı yol uyarılarını da uygulamaya eklediler. Uygulama üzerine bırakılan kaza noktası ve yorum sayısı bu dönemde yüzde 231 arttı. 



Yorumlar