Anasayfa /  Teknoloji

Apple News tanıtıldı haberleri anlık olarak takip edin

Apple, TV+ uygulamasını tanıttığı etkinlikte News uygulamasını da görücüye çıkardı. Peki Apple News nedir uygulama kullanıcılara neler sunuyor?

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2019 15:19

Apple, TV+ uygulamasını tanıttığı etkinlikte News uygulamasını da görücüye çıkardı. Peki Apple News nedir uygulama kullanıcılara neler sunuyor?

Apple News uygulamasına dünyanın önde gelen The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic, Men's Health ve Vogue'un da dahil olduğu 300'den fazla dergi de ekleyen yenilik duyuruldu.

"Fazla haber içeriğine bir seferde erişilebilecek tek yer" olarak tanıtılan uygulama için kullanıcılar, her bir gazete ya da dergiye erişim için ayrıca ücret ödemeyecek. Aylık üyelik ücreti karşılığında tüm içeriğe erişilebilecek.

Apple, uygulamayı tüm yayınlara ayrı ayrı erişmenin yılda 8 bin dolara (yaklaşık 45 bin TL) mal olacağını söylemişti.

Apple News Plus aylık 9.90 dolar (yaklaşık 55 TL) olacak





Haber uygulamasında, birden fazla kişinin kullanması için aile erişimine izin verileceği, ancak her bir bireyin uygulamayı kendine uygun şekilde düzenleyebileceği de belirtildi.

Bu güncelleme, ABD ve Kanada'da bugünden itibaren kullanımda olacak. Eylül ayından itibaren Avustralya ve İngiltere'de, ardından Avrupa'nın geri kalanında kullanılmaya başlayacak. 

Uygulamanın ilk bir ay kullanımı ücretsiz olacak



Apple yöneticileri, kullanıcıların ne tür haberler okuduğunun üçüncü taraflarla paylaşılmayacağını ve reklam verenlerin bu sayede kullanıcıları takip edemeyeceğini de belirtti.


Yorumlar