Anasayfa /  Teknoloji

Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalmıyor mu? AKK Nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, internet düşkünlerine Adil Kullanım Kotası müjdesi verdi. Turhan, Adil Kullanım Kotası'nın (AKN) 2019'da kalkacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2018 13:58

Adil Kullanım Kotası kalkıyor mu? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Adil kullanım kotası 2019'da kaldırılacak.” dedi. Detaylar haberimizde...

AKK Adil kullanım kotası nedir, ne demek sorusu araştırılıyor. Adil kullanım kotası kalkacak mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Adil kullanım kotası 2019’da kaldırılacak" dedi. Vatandaşlar bu açıklamanın ardından detayları merak etmeye başladılar. Ülkemizde adsl hizmetinin yaygınlaşması ile beraber önce kota daha sonra da Adil Kullanım Kotası ile tanıştık. Şu an kota uygulaması sunan internet servis sağlayıcısı sayısı az ancak Adil Kullanım Kotası yani AKK neredeyse her sağlayıcıda mevcuttur. Kota belli bir limitten sonra internetin ek ücrete tabi olmasını sağlayan uygulamanın ismidir. Adil Kullanım Kotası ise belirtilen kota sınırının aşılması durumunda mevcut internet hızının yavaşlatılmasını sağlayan bir uygulamadır. İnternet üzerinden indirilen oyun, müzik, film gibi dosyalarının boyutları her geçen gün daha da arttığı için servis sağlayıcıların sunmuş olduğu hesaplı tarifelerde kısa sürede internet hızı yavaşlamaktadır. Bu sebep de kullanıcıların internet hızı konusunda sıkıntı çekmesine sebep olmaktadır.

ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR? 

"Adil Kullanım Kotası" veya "Adil Kullanım Noktası", internet kullanıcılarının şebeke kullanımı sırasında yoğun veri trafiği uygulayarak neden olabileceği teknik problemleri, hasarları ve ağdaki verimliliğin düşmesini önlemek amacıyla planlanmış bir uygulama.

Ülkemizde adsl hizmetinin yaygınlaşması ile beraber önce kota daha sonra da Adil Kullanım Kotası ile tanıştık. Şu an kota uygulaması sunan internet servis sağlayıcısı sayısı az ancak Adil Kullanım Kotası yani AKK neredeyse her sağlayıcıda mevcuttur. Kota belli bir limitten sonra internetin ek ücrete tabi olmasını sağlayan uygulamanın ismidir. Adil Kullanım Kotası ise belirtilen kota sınırının aşılması durumunda mevcut internet hızının yavaşlatılmasını sağlayan bir uygulamadır.

İnternet üzerinden indirilen oyun, müzik, film gibi dosyalarının boyutları her geçen gün daha da arttığı için servis sağlayıcıların sunmuş olduğu hesaplı tarifelerde kısa sürede internet hızı yavaşlamaktadır. Bu sebep de kullanıcıların internet hızı konusunda sıkıntı çekmesine sebep olmaktadır.


Yorumlar