Anasayfa /  Teknoloji

5 arka kameraya sahip olan Nokia 9 Pureview rakiplerinin karşısına çıktı! Nokia 9 Pureview çıkış tarihi ne zaman? Nokia 9 Pureview özellikleri nelerdir?

Yıllar önce telefon dendiği zaman aklımıza ilk gelen markalardan birisi olan Nokia, zamanla yerini Andorid ve İOS'lara bırakmıştı. Yeni bir ürünle telefon piyasasında eski ününe tekrar kavuşmak isteyen Nokia, bomba bir fikirler geri döndü. İşte uzun zamandır adı geçen ancak hakkında sadece 5 arka kameraya sahip olduğunu bildiğimiz yeni telefon Nokia 9 Pureview'in intenete sızan görüntüleri...

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 16:39

Mobil Dünya Kongresi, 24 Şubat tarihinde Barcelona'da başlıyor. Pek çok markanın yeni ürünlerini sergileyeceği bu dev teknoloji fuarında konuşulacak isimlerden biri de Nokia olacak. Uzun zamandır internette dolaşan 5 kameralı Nokia 9 Pureview, şirketin bugüne dek ürettiği en iyi donanımlı telefonu olacak. Cihazın en çok dikkat çeken yanı ise arka yüzünde yer alan 5 kamerası elbette. 



5.5 inç'lik QHD+ ekranla gelmesi beklenen telefon, gücünü Snapdragon 845 işlemciden alacak. 5G teknolojisini de desteklemesi beklenen Nokia 9 Pureview, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile gelecek.

Cihazın arka tarafında yer alan 5 kamera, 64 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilecek. Bu sensörlerden ikisi 12 MP diğer ikisi 16 MP ve birinin ise 8 MP olması beklenirken 5 kameranın da aynı anda fotoğraf çekebileceği söyleniyor. Computational Photography adındaki mod sayesinde fotoğraf çekmek istediğiniz an hangi sensörü kullanmanız gerektiğini de öğrenebileceksiniz.



Şirketin aynı zamanda Nokia 4.2, Nokia 3.2 ve Nokia 1 Plus gibi diğer yeni telefonlarını da tanıtabileceği belirtiliyor.




Yorumlar