Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Tekerlekli sandalyesi devrilince feci şekilde can verdi!

Tekerlekli sandalyesi devrilince feci şekilde can verdi! İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Sığacık’ta deniz yükseldi. Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş, tekerlekli sandalyedeki bir kişinin denizin yükseldiği esnada sandalyesinin devrilmesi sonucu hayatını kaybettiğini açııkladı.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2020 20:23

Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş, tekerlekli sandalyedeki bir kişinin deniz yükseldiği sırada su altında kalarak hayatını kaybettiği bilgisini verdi:

Son dakika... Uzmanlar depremi yorumladı... Deniz kenarından uzaklaşın,  binalara girmeyin - Son Dakika Haberler

“Bizim mahallede teyzemiz, elinde büyüdük sayılır. Tekerlekli sandalyedeydi. Deprem olunca evden tekerli sandalyeyle çıkardılar. O an deniz geldi, herkes panik içerisindeydi, onun da tekerlekli sandalyesi devrildi. Koşturduk, kaldırdık, kurtardık ama su yutunca kurtaramadık. Tusunami oldu, herkes can derdinde, bir boy deniz oldu. Onu sonradan bulduk kaldırdık ama kurtaramadık. İki tane oğlum onu kurtardı sudan. Biz kurtardıktan sonra bir müddet nefes alıyordu, ambulansı aradık ama gelemedi, nasıl gelsin ambulans, her taraf deniz içinde. Kollarımızda öldü. Ambulans gelemedi, denizin içinde kaldık. Suyun gelmesi ve geri çekilmesi neredeyse yarım saat sürdü. Başka suya kapılan da oldu ama ölmedi. Hala su çekiliyor, geri geliyor.”

Prof. Dr. Ziyadin Çakır, İzmir'deki tsunaminin nedenini anlatıp uyardı:  Bütün Körfez tehlike altında - İzmir

Yorumlar