Anasayfa /  Ekonomi

T.C. sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! PTT'den 1.500 TLnizi alabilirsiniz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri devam ederken hesaplara 1.500 TL para yatırıldığı belirtildi. Daha öncesinde başvurusunu yapanların hesaplarına para yatırıldığı ve çekilebileceği belirtilirken e-Devlet üzerinden de yeni başvuruların da yapılabileceği aktarıldı. Başvuru onaylandığında ise hemen paralar yatırılacak.

Abone ol
Abone ol 03 Eylül 2022 18:05

Söz konusu paraların hesaplar yattığı ve henüz Temmuz ayı parasını almayanların PTT üzerinden parasını alabileceği belirtilerek kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yeniletecek olan vatandaşlar devlet tarafından kira yardımı ile karşılandığı paylaşılırken kira yardımı hakkında araştırmalar devam ederken eskimiş deprem dayanıklılık riski bulunan ev ve iş yerleri kentsel dönüşüm faaliyetlerinden yararlanabildiği ifade edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara kira yardımı yapılıyor ve 18 ay boyunca vatandaşlara kira desteği verilebileceği ifade edildi ve e-Devlet üzerinden başvuru yapılabildiği aktarıldı.

 

GEREKLİ BELGELER

Kira yardımı alabilmek için başvuru sahibinin bazı belgelere sahip olması gerekiyor. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi örneği,

Güncel alınan tapu kaydı ve tapu belgesinin ilgili birimlerine iletilmesi zorunlu tutulmuştur,.

 

Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

Hak sahibi ya da velinin Ziraat Bankası’nda hesabı olduğuna dair hesap cüzdan fotokopisi örneği,

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı sürecinde başvuru sahiplerine herhangi bir fatura düzenlenerek, fatura işlem kaydının son 3 aylık süreçte fatura kaydının onaylanarak belgelenmesi gerekir.

PTT’DEN PARALAR ALINABİLİR

Başvurular kabul edildiğinde ise ödemelerin başladığı belirtilerek başvuru sırasında paylaşılan IBAN numarasına yatırılırken paylaşmayan vatandaşlar paralarını PTT aracılığı ile de alabiliyor.

Daha öncesinde başvurusunu yapıp başvurusu kabul edilip para almaya hak kazanan vatandaşlara ise ödemelerin yapıldığı parasını hala almayanların ise yarından itibaren PTT’ye giderek parasını alabilecekleri aktarıldı.

BAŞVURU DETAYLARI

e-Devlet üzerinden yapılan başvurular kapsamında başvurusu kabul edilen vatandaşlara 18 ay boyunca 750 lira ile 1.500 lira arasında değişen rakamlarla kira yardımı yapıldığı belirtilirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müdürlüklerine başvuru yapılabildiği vurgulandı.

Yorumlar