Anasayfa /  Foto Galeri

T.C. no sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda gelen bir son dakika haberine göre temmuz ayı için ödemelerin hesaplara geçtiğini duyuruldu.

T.C. no sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı - Sayfa 1

HESAPLARA PARALAR YATIRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Yanık, hak sahiplerine 1.298 TL para ödemesi yapılacağını söylemişti. Bakan Yanık’ın açıklamasına göre ödemeler hesaplara aktarıldı.

T.C. no sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı - Sayfa 2

BAKAN YANIK DUYURMUŞTU

Bakan Yanık, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için öğrenimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Haziran ayında 1 milyar 499 milyon lira ücretinde yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” ifadelerine yer vermişti.

T.C. no sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı - Sayfa 3

1.298 TL PARA YATIRILDI

2022 yılı ilk 6 aylık devre için %40-69 arası engeli bulunanlara aylık 865,75 TL ve %70 ve üstü engeli bulunanlara 1.298,63 TL ödeme yapılacağı vurgulandı.

Bunun yanı sıra yaşlılık ve engelli aylığına başvuru yapacak olanların hane halkında şahıs başına düşen gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması gerektiği aktarıldı.