Anasayfa /  Teknoloji

TBT ne demek? Sosyal medyada kulanılan TBT'nin açılımı nedir?

Sosyal medya paylaşımlarında çok sık kullanıla TBT etiketi ne anlama geliyor? Instagram kullanan kişilerin mutlaka gördüğü bir terim olan TBT'nin ne anlama geldiği, bu popüler sosyal medya uygulamasını kullanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Instagram kullanıcıları tarafından son zamanlarda en sık kullanılan etiket olan TBT hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Peki, TBT ne demek? TBT'nin açılımı nedir?

Abone ol
Abone ol 07 Mayıs 2019 04:32

TBT ne demek? Sosyal medyada kulanılan TBT'nin açılımı nedir?

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulaması Instagram'la özdeşleşen TBT, sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeni kullanıcılar Instagram geleneği olan TBT'nin ne anlama geldiğini sorguluyor. İşte, Instagram’da en çok kullanılan hashtaglerin başında gelen TBT'nin anlamı ve açılımı...

TBT NE DEMEK?

Instagram'da en sık kullanılan etiket ya da bir diğer ifadeyle hastag olan TBT veya #tbt ifadesinin açılımı Throw Back Thursday'dir. Bu ifade bulunulan an veya gün dışında çekilmiş fotoğraflar için kullanılır. Genellikle eski fotoğrafların kullanıldığı bu etiket ile günde milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor. Kelime anlamı olarak "Perşembeye Doğru" gibi bir anlamı çıkan TBT, bir deyim olarak anılıyor. Deyim olarak adlandırıldığında ise "Ne günlerdi" gibi bir anlam ortaya koyuyor.

Instagram kullanıcıları perşembe günleri eski bir fotoğrafı nostalji yapmak ve geçmişi yad etmek amacıyla paylaşırken bu etiketi tercih ederler. TBT'yi bu kadar popüler yapan ise çok sayıda ünlü ismin de bu etiketi kullanmayı tercih etmesi oldu. Sosyal medyada perşembe günleri paylaşılan popüler hashtag, artık o kadar kanıksanmıştır ki TBT'nin sadece Instagram değil Facebook ve Twitter gibi diğer platformlarda da kullanıldığı görülmektedir.


Yorumlar