Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TBMM'de onaylandı Jandarma bekçi alım ilanı bekleniyor

Çarşı ve Mahalle Bekçisi hakkındaki kanun değişikliği TBMM'den komisyondan geçti. Yeni düzenlemede İçişleri Bakanlığı yanı sıra Jandarma'ya da bekçi alımı yapılmasını öngörüyor. İşte kanun değişikliğindeki o madde.

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2020 22:02

Çarşı ve Mahalle Bekçileri hakkında yeni bir kanun değişikliği TBMM'de komisyondan geçti. Bekçiler artık kimlik sorabilecekler. Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2020 yılında açıklanacak olan bekçi alımları yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı’na da bekçi alımları gerçekleştirilecek.

TBMM'de onaylanan teklife göre çarşı ve mahalle bekçilerinin genel kolluk kuvvetlerine yardımcı ve silahlı kolluk olduğu ve Emniyet ile Jandarma teşkilatlarında istihdam edildiği tarif edilmektedir. Bu tanımda Jandarma teşkilatları ilk kez geçmiştir. Bu sebeple yeni ilanlar bekleniyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İl Emniyet Müdürü emekliye ayrılan bekçiler için yapılan etkinlikte 2020 yılında yapılacak alımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılında 672 kişilik yeni bekçi alım ilanı açıklanacağını ifade etti. İlk kez 2018 yılında Ankara ve İstanbul illerinde görevlendirilen köylerde bekçi alımları devam edecek. Yeni ilanlarda 172 kişi kır bekçisi olarak istihdam edilecek.

BEKÇİLERİN MAAŞLARI NE KADAR?

EGM Bünyesinde görevlendirilen bekçi personellerinin maaş hakları lise mezunları 4 bin 352 Tl iken Lisans mezunları için 4 Bin 404 Tl olarak açıklandı. Eğitim düzeylerine göre yapılan maaş haklarına eş yardımı ve çocuk yardımı ilave edilecek.


JANDARMA BEKÇİ ALIM İLANI;

Jandarma Genel Komutanlığına bekçi alım ilanları ne zaman açıklanacak? Henüz bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor. Tüm gelişmeleri işin olsa sitesinde ve sosyal medya hesaplarından an bean takip edebilirisiniz.

Yorumlar