Anasayfa /  Ekonomi

TBMM'de 'kripto para' toplantısı

AK Parti grup başkan vekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal, 'kripto para' düzenlemesiyle ilgili TBMM'de sektör temsilcileri ve uzmanlar ile bir araya geldi. Toplantı bitiminde bir açıklama yapan Elitaş, "yapılacak olan düzenlemede verginin olması gerektiği kanaatleri oluştu" dedi.

Abone ol
Abone ol 29 Aralık 2021 21:07

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 4,5 saat süren 'kripto para' düzenlemesiyle ilgili toplantının ardından açıklamalarda bulundu. 

Elitaş, kripto para ile ilgili kanun taslağı konusunda toplantıya Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, doğrudan doğruya bu konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkilileri ve önemli kurum kuruluşların temsilcilerinin katıldığını aktardı.

'ORTAK KANAATİMİZ YASANIN ÇIKARILMASI'

Toplantıda katılımcılarla ortak kanaatlerinin en kısa zamanda bir yasal düzenlemenin çıkarılması olduğunu belirten Elitaş, "Bugüne kadar aldığımız bilgi çerçevesinde görüyoruz ki 7 veya 8 tane ülke bir yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiş. Yapılan mevzuatın daha net bir şekilde olup ikincil mevzuatla konunun düzenlemesi konusunda ortak kanaatimiz hasıl oldu. Dijital mecralarda değişimin hızına ayak uydurabilmeniz mümkün değil. Net bir şekilde madde düzenlemesinin bir saat sonra eksik kaldığını görebiliyoruz veya 6 ay sonra eksik kaldığını görebiliyoruz. Ortak kanaatimiz şu: Bu yapılacak düzenlemenin, işin felsefesini engelleyecek şekilde olmaması. Sistem önündeki engellerin kaldırılması" ifadelerini kullandı.

Elitaş, toplantıya katılan paydaşların, yabancı ülkelerdeki yatırımcıların da bu konuda aracı olabilecek kişilerin de Türkiye’deki faaliyetlerine devam etmelerinin faydalı olacağını dile getirdiklerini söyledi.

Etiketler tbmm kripto para
Yorumlar