Anasayfa /  Politika

TBMM'de gergin anlar! Süleyman Soylu komisyonu terk etti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç komisyonda tartıştı. Bakan Soylu komisyonu terk etti.

Abone ol
Abone ol 22 Kasım 2021 14:25

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç komisyonda tartıştı. Bakan Soylu komisyonu terk etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

2022 yılı bütçesine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı komisyonda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelede neler yapıldığını anlatırken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a dönerek, "Ben konuşurken gülme" dedi. Soylu'nun sözlerinin ardından tansiyon yükseldi. CHP'li, İYİ Partili ve HDP'li vekiller ayağa kalktı. Bakan Soylu komisyonu terk etti. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ara vermek zorunda kaldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sunumunda “terörle mücadele” başlığı altında konuşurken CHP’li Engin Özkoç’a sözlü saldırıda bulundu. Soylu, sunumu sırasında Özkoç'a dönerek "Sürekli oradan gülmeyin. Orada evlatlarımız şehit oluyor, sen gevrek gevrek gülüyorsun" dedi. Soylu'nun bu sözlerinin ardından toplantıda tansiyon yükseldi.

CHP sıralarından gelen “Sen anlatımına bak” sözlerine Soylu, “El sallama, parmak sallama bana” ifadeleriyle karşılık verdi. Soylu, “PKK’ye her evden bir oy istediniz, HDP’ye her evden bir oy istediniz, unuttuğumuzu mu zannediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine CHP milletvekilleri ayağa kalkarak, Soylu’ya tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Senin yalanlarını dinliyoruz burada. Ahlak kuralları içinde konuş. Senin yalanlarını dinlemek zorunda mıyız? Herkes haddini bilecek. Ben senin ruhunu biliyorum, ruhunu. Tahammül edemiyorsun değil mi?” dedi.

Soylu'nun sözlerine tepki gösteren HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Sedat Peker'in bahsettiği suçlarını örtmek için yapıyorsun. Amacı provokasyon çıkarmak, sunum yapmamak” dedi. HDP Milletvekili Hasan Özgüneş ise Peker’in açıklamalarını hatırlatarak “Sizin için kan döküyordu kan” dedi. AK Parti Milletvekili Salih Cora da Hatimoğulları’nın önüne kadar gelerek müdahale etmeye çalıştı.

Komisyon toplantısında tartışma dinmeyince Abdüllatif Şener, Süleyman Soylu’nun yanına gitti.

Engin Özkoç, bu sırada Soylu’ya; “Kaçamayacaksın. Gözüm üzerinde. Kaçamayacaksın. Yaptıklarının hesabını vereceksin. Kaçamayacaksın. Yalan söylediğini biliyorum” sözleri ile seslendi. Tartışmalar sırasında Soylu, komisyon salonunu terk etti.

Toplantı 10 dakikalık aranın ardından devam etti.

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, Soylu'ya kendisi hakkında Sedat Peker'in iddiaları üzerine hazırladıkları raporun bulunduğu Duvar kitabını hediye etti.

Yorumlar