Anasayfa /  Politika

TBMM’de yıkım!

TBMM’de yıkım!

Abone ol
Abone ol 26 Eylül 2016 15:32

TBMM'nin yeni hizmet binasının devreye girmesinden sonra boşalan eski hizmet binasının yıkım çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında beton blokların devrilmesi zaman zaman Meclis kampüsünde heyecan yaratıyor.

Yıkım için 5 iş makinası çalışıyor. B blokta devam eden çalışmalar sırasında beton blokların devrilmesi zaman zaman Meclis kampüsünde heyecan yaratıyor.

A blokta da yıkım öncesi bazı parçaların sökülmesine ilişkin işlemler devam ediyor. TBMM'ye gelen ziyaretçiler de cep telefonlarıyla yıkım çalışmalarını görüntülüyor. Yıkılan binanın yerine, TBMM Ana Binasının kotunu geçmeyecek ve onunla uyumlu yeni bir bina yapılacak. Yeni bina, TBMM ana binasına eski A ve B bloklardan biraz daha yakın olacak.

A ve B blokların yıkım işinin 2-3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bunların yerine yapılacak yeni bina da yaklaşık bir yıl sonra kullanıma hazır hale gelecek. Yeni binada komisyon salonları ile basın toplantı salonu da yer alacak.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Meclisin ortaya çıkan sığınak ihtiyacı yeni binanın yapımıyla da giderilecek. Öte yandan Meclis ana binasındaki tadilat çalışmaları da Meclisin açılacağı 1 Ekim Cumartesi gününe yetişmesi için tüm hızıyla devam ediyor.  

Etiketler TBMMde yıkım!
Yorumlar