Anasayfa /  Politika

CHP'li Yalım: O çocukları izledim, ben öldüm

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Lafın bittiği yerdeyiz. Bizim çocuklarımız çölün ortasında yanarken burada bu düzenlemeyi tartışıyoruz. O çocukları izledim, ben öldüm." dedi.

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2016 17:18

TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinin maddeleri görüşülmeye devam ediyor. 

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Türk siyasetinde birbiriyle mücadele eden siyasetçilerin Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi yönünde irade sergilediklerini söyledi.

"Rejim değiştireceğimizi söylüyorsunuz. Turgut Özal mı, Süleyman Demirel mi, Alparslan Türkeş mi, Necmettin Erbakan mı rejimi değiştirmek istemiştir?" diye soran Köse, cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte yürütmede iki başlılığın ortadan kalkacağını belirtti.

Köse, "Diktatörlük gelecek deniliyor. Biz Almanya, İtalya, Irak, Suriye değiliz. Bu topraklar tarih boyunca diktatör çıkarmamıştır, bundan sonra da çıkarmayacaktır. Hele hele arkasında milletin duası, yüreğinde Allah korkusu olan Recep Tayyip Erdoğan'dan asla ve kata diktatör olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına Kandil'deki biri de İmralı'daki biri de atanabilir. MHP, bu konuda dikkatli olmalı." dedi.

Yalım, konuşması sırasında, cep telefonundan DEAŞ'ın internette yayımladığı görüntüleri açtı. Kısa süre sonra Yalım, yanında oturan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve milletvekillerinin uyarıları üzerine videoyu kapattı. Yalım, "Lafın bittiği yerdeyiz. Bizim çocuklarımız çölün ortasında yanarken burada bu düzenlemeyi tartışıyoruz. O çocukları izledim, ben öldüm." diye konuştu.

Anayasa Komisyonu Sözcüsü Abdurrahman Öz, "O görüntülerdeki kişilerin bizim askerimiz olmadığı, IŞİD'in kendi militanları olduğuna ilişkin ailelerin savcılığa beyanları var. Lütfen bunu kullanmayalım." karşılığını verdi.

Yalım'ın, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'a yönelik, "Bu teklife 'evet' derseniz 47 yıllık partinizin kapısına kilit vurduracaksınız." sözü üzerine Parsak, "47 yıllık tarihimizde her zaman seyirci kalmamayı, inisiyatif almayı tercih ettik. Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda politika sergiledik. Değişikliklerle ilgili önerge verme hakkınız var. MHP tabanından, gerçek ülkücülerden bir değil yarım oy bile alamazsınız." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gök, DEAŞ'ın internette yayımladığı görüntülere ilişkin, Hükümetin açıklama yapması gerektiğini, böyle bir şeyin gerçekleşmemiş olmasını temenni ettiğini söyledi.


Yorumlar