Anasayfa /  Ekonomi

TBMM yeni gündeminde; EYT, 3600 ek gösterge, mahkumlara af için geri sayım başladı!

TBMM 13 Ocak salı günü yeni yılda ilk kez toplandı. Yeni yılda gündemde pek çok önemli başlıklar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de KYK kredi borç silinmesi, Mahkumlara af, EYT düzenlemesi peki bu konularda son durum nedir?

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2020 22:41

2020 yılının ilk Meclis Genel Kurulu görüşmeleri yeniden yapılıyor. Libya Tezkeresinin ardından meclis 2 haftalık araya girdi. TBMM 13 Ocak salı günü yeni yılda ilk kez toplandı. Yeni yılda gündemde pek çok önemli başlıklar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de KYK kredi borç silinmesi, Mahkumlara af, EYT düzenlemesi peki bu konularda son durum nedir?

İNFAZ DÜZENLEMESİ;

Türkiye Büyük Millet Meclisinde İkinci yargı paketinden oluşan 30 maddelik tasarı TBMM gündemine alınarak görüşmelere başlanacak. Buna göre yapılacak düzenlemelerde yaşlıların hamile kadınların infazını evde çekmesi, hafta sonu infaz düzenlemeleri, infaz sisteminde yer alan iyi hal hususlarının yeniden ele alınması gibi başlıklar bulunuyor.

EYT SON DURUM;

Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülüp çözülmeyeceği konusunda son dakika gelişmelerini aktarıyoruz. Buna göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk EYT konusunda son noktayı koyarak, daha önce eyt konusunu detaylıca ele aldıklarını fakat tüm kombinasyonların uygulanabilirlik açısından imkanı bulunmadığını belirtti. Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

3600 EK GÖSTERGE;

Kamu kurumlarında çalışan öğretmen, sağlık personelleri, öğretmenler, din görevlileri, polis memurları için 3600 ek gösterge için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu konuda yaklaşımımız pozitif açıklaması yapmıştı. Meclisin yeni gündeminde yer alabilecek olan ek gösterge çıkması halinde bu kamu görevlilerinin maaşlarının en az 500 Tl artması bekleniyor.

Etiketler tbmm memurlar eyt
Yorumlar