Anasayfa /  Politika

TBMM yeni başkanını seçiyor! Yeni Meclis başkanı kim oldu?

Yeni Meclis Başkanı kim oldu? TBMM başkanı kim olacak? Binali Yıldırım'dan boşalan Meclis Başkanlığı koltuğu için bugün seçim yapılacak. Oylama devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 12:35

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile bugün yeni başlan seçilecek. Meclis şu an yeni başkanını seçmek için toplandı. 

Seçime ilk olarak Adana ilinden başlandı. Adana Milletvekilleri oy vermek için sıraya girdi, İzmir milletvekillerinin çağrılmasının ardından plaka sırasında göre milletvekilleri adayları oylama için davet edildi.

Mecliste 4 partiden 5 aday yarışacak. MHP, AK Parti’nin adayı olan Mustafa Şentop’u destekleyecek. 

"MHP TAM KADRO ŞENTOP'U DESTEKLEYECEKTİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro halinde katılıp AK Parti'nin değerli adayı Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Şentop'u eksiksiz destekleyecektir. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, 

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay,

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz yarışacak.

GİZLİ OY KULLANILACAK

Gizli oyla yapılacak seçimde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

HEMEN TATİLE GİRECEK

Meclis, yeni başkanını seçmesinin ardından yasama faaliyetlerine seçim arası vererek tatile girecek.


Yorumlar