Anasayfa /  Güncel

Tatile gitmek isteyenlere izin verilecek mi?

Yaz sezonu gelmesi ile birlikte yazın tatil beldelerine gitmek ve tatil yapmak isteyen vatandaşlar için özel izin belgesi oluşturulacak. Bu konuda Müjde Kültür ve Turizm Bakanı tarafından verildi. İzin nasıl verilecek? Başvurular nereye yapılacak?

Abone ol
Abone ol 21 Mayıs 2020 21:21

Tatil yapmak isteyenlere müjde Turizm Bakanından geldi!

Bayramdan sonra tatil yapmak isteyenler için özel izin belgesi oluşturacak. İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen konferansa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy yaz sezonunda Turizm bölgelerine gelmek isteyenler için özel izin verileceğini müjdeledi. Bakan Ersoy yaz Turizm harekete geçmesi için hava trafiğinin açılması önemli bir yer edindiğini aktardı. Bu bağlamda hava trafiği haziran ayı ortası itibariyle kademeli olarak açacak. Kültür ve Turizm Bakanı Restoran lokanta gibi işletmelerin açılmasına yönelik olarak Bugün itibarıyla bir düzenlemenin yayınlandığını açıkladı. Restoranlarda Sosyal mesafe ve 1,5 metre kuralına uyulduğu takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacağını düşündüklerini aktardı. İşletmelerde klimalarının çalıştırılması konusu hijyen kuralları halk sağlığını ilgilendiren konular için Bakanlığın resmi internet sitesinden bir genelge açıklandığı ifade edildi.

 TURİZM SEKTÖRÜNDE YABANCI İŞÇİ ÇALIŞACAK MI?

Yabancı işçi çalıştırılacak mı? Yurt dışından gelecek olan yabancı işçiler için uygulama nasıl olacağı belli oldu Öncelikle yurt dışına gelecek kişiler için testler uygulanacak testler de pozitif çıkmaması durumunda belirlenen lokasyonları kendileri Karantina altına alınacak.

Normalleşme takvimi kapsamında İstanbul Ankara gibi Büyük şehirlerde hafta sonları uygulanan Sokak çıkmak kısıtlamalarının hafiflemesi bekleniyor.  Şehirlerarası kısıtlamanın uygulamaya devam ettiği 15 büyük şehir içinde Önümüzdeki hafta Bayramdan sonra yapılacak. Bakanlar Kurulu kabine toplantısında kısıtlamaların hissettirmeye başlanması bekleniyor. Bayram sonrası tatil yapmak isteyenler için de özel izin belgesi sistem uygulaması için yeni açıklamaların yapılması bekleniyor. Gelişmeler olduğunun aktarmaya devam edeceğiz. Bunun için İşin olsa Sitesi sosyal medya hesaplarını takip etmeye devam ediniz.

Yorumlar