Anasayfa /  Ekonomi

Yurt dışında yılbaşı tatili nerede yapılır?

2019 yılına yurt dışında girmek isteyen vatandaşlar için en iyi ülkeleri bir araya getirdik. İşte hem bütçenize uygun, hem gitmesi kolay olay yılbaşınızı en güzel şekilde geçirebileceğiniz ülkeler...

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2018 17:36

Yeni yıla yurt dışında girmek isteyenler için birbirinden uygun ve güzel alternatifler bulunuyor. İşte 2018 yılını bitirmeye yaklaşırken yılbaşı tatilini ufak bir seyahatle süslemek isteyenler, hazır mısınız, sizin için birbirinden güzel 10 rotayı derledik. Ayrıca listede 2 adet de yurt içi tatil imkanı sunan bölge var. Şimdiden hepinize mutlu yıllar ve keyifli okumalar.

1. Malta

Güney Avrupa’da yer alan bu küçük ada devleti, 200 seneye yakın bir süre boyunca İngiltere’nin sömürgesi altındaydı. Capcanlı gece hayatı ve muhteşem kıyıları ile bilinen Malta, Truva, Gladyatör ve Game of Thrones gibi popüler yapımların birçok sahnesinin geçtiği yerdir. Kulüpleriyle ünlü Malta’nın gece hayatının en yoğun olduğu bölge Paceville (St. Julian’s)’dır. Havana 808, Sky Club, Shadow Lounge, Plush ve Level 22 gibi ünlü kulüpleri burada bulabilirsiniz.

Kulüplerden zevk almıyor, biraz daha sakin bir eğlence türü arıyorsanız; Valletta ve Sliemabölgelerinde ufak publar/barlar ve şarap evlerini bulabilirsiniz. Tico Tico, Loop Bar, Trabuxu ve Legligin gibi popüler barları da bu bölgelerde bulabilirsiniz. Gastronomi meraklıları için oldukça zengin bir mutfak sunan Malta, harika bir yılbaşı geçirebileceğiniz yerlerden biri.

2. Bologna, İtalya

Floransa ve Roma gibi daha popüler şehirler sebebiyle adını çok da sık duymadığımız Bologna, yılbaşını biraz daha sakin ve büyük şehir kaosundan uzakta geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan. İtalyan mutfağının tadına doyamayacağınız lezzetlerini tadarken bu tarihi mimariye sahip ufak kentte müzelere gidip İtalya’yı daha farklı bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Akşamüzeri 6 gibi Bologna’daki barlarda happy hour’ın tadını çıkarabilir, harika kokteyller içip stuzzichinilerden (mini tapasvari atıştırmalıklardan) tadabilirsiniz. Zanarini veya Bar Mambodeneyebileceğiniz alternatifler arasında. Tatlıya düşkünseniz, Bologna’da Gelato University’de gelatoyapmayı öğrenebileceğiniz çeşitli workshop’lar da bulabilirsiniz.

3. Lviv, Ukrayna

Tarihi dokusu, muhteşem mimarisi ve göz kamaştıran gece hayatı ile Lviv, son zamanlarda Türk turistler için oldukça popüler bir istikamet haline geldi. Türkiye-Ukrayna arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ukrayna’yı ziyaret ederken vizeye tabi tutulmuyor. Hatta yalnızca kimlik kartınızla kolaylıkla uçabilirsiniz. Lviv’de harika kokteyller denemek için Libraria Speak Easy Bar, Ukrayna’nın meşhur vişne likörünü denemek için Pyana Vishnya’ya uğrayabilirsiniz.

4. Alaçatı, İzmir

Ege’nin tatil beldesi Çeşme’de yer alan bu ufak Avrupai kasaba, yazları ülkenin dört bir yanından gelen insanlarla dolup taşıyor. Yazların vazgeçilmezi haline gelmiş Alaçatı’da yılbaşı da bir o kadar keyifli geçiyor. “Ben insanlarla iç içe olmak istiyorum, kalabalık bir yerlere gitmek istiyorum” diyenlerdenseniz, burası size göre. Alaçatı’nın dar sokaklarında irili ufaklı ve birbirinden güzel atmosfere sahip olan restoranlarda yemek yiyebilir, şarkılar söyleyebilir ve yeni yıla capcanlı bir şekilde girebilirsiniz. Alaçatı’daki otantik taş otellerde kalmak için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Hacımemiş Mahallesi’nde açılan yepyeni mekanlardan biri sizin yılbaşı istikametiniz olabilir.

5. Brüksel, Belçika

Belçika’nın başkenti Brüksel, yılbaşını bol bol yemek yiyerek ve tarihe ve sanata doyarak geçirmek isteyenler için birebir. Waffle, çikolata ve biranın kenti Brüksel’de enfes yemekler yiyebileceğiniz bir sürü mekan bulunuyor. Pierre Marcolini‘de tatlının dibine vurabilir, Grand Place Meydanı’nda 17. yüzyıldan kalma ihtişamlı binaların etrafında gezerken şehrin tarihi dokusunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

Bira seviyorsanız, Cantillon Brewery’de Belçika bira türleri olan Lambic, Gueuze ve Kriek’in yıllardır damıtıldığı yeri gezebilir, tadım yapabilirsiniz. Yılbaşı akşamı için kulüplere gitmek istiyorsanız tekno club Fuse’u, eskiden bir kilise olan ve şimdi yerlilerin en uğrak kulüplerinden biri haline gelen Spirito Martini’yi, daha bar tadında bir yerde eğlenmek istiyorsanız da yeni ve değişik sanatçıları keşfedebileceğiniz Boonnefoi’yi ziyaret edebilirsiniz.

6. Edinburg, İskoçya

İskoçya’nın başkenti Edinburg’da 3 günlük Hogmanay Festivali 30 Aralık günü Viking tarzı meşale yakma merasimi ile başlıyor ve insanlar meşalelerle birlikte Royal Mile caddesi boyunca yürüyorlar. Festival, Franz Ferdinand grubu ve daha birçok müzisyenin yer aldığı konserler, Edinburgh Kalesi üzerinden atılan havai fişekler, çeşitli sokak partileri ve keyifli aktivite ile tam gaz devam ediyor. Havai fişekleri izlemek için Inverleith Park’a gidebilir, turistlerden uzaklaşmak için kentte yer alan irili ufaklı publarda içkinizi yudumlayabilirsiniz. Edinburg Gin Distillery, cin severlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri.

7. Kopenhag, Danimarka



“Partilediğim sürece ben soğuğa dayanırım,” diyenlerdenseniz, yılbaşı sokak partilerinin muhteşem olduğu Kopenhag size göre. Saatler 12’yi vurduktan sonra Danimarka halkı şampanya patlatmak ve havai fişekleri izlemek için Town Hall Square’de toplanıyor. Biraz daha kalabalığa karışmak ve yeni yıl kutlamalarını yakından izlemek istiyorsanız Queen Louise Köprüsü’ne doğru da yürüyebilirsiniz. Şehirdeki popüler eğlence parkı Tivoli Gardens’da kendi havai fişek festivaliyle gelenleri yılbaşı ruhuna sokuyor. Değişik kokteyller denemek için Kopenhag’ın en ünlü barlarından Curfew, yerel halkın daha çok takıldığı bodrum katında yer alan şirin atmosferli The Barking Dog’u da deneyebilirsiniz.

8. Kapadokya



Türkiye’nin cevherlerinden Kapadokya, artık yurtdışından da oldukça rağbet görmeye başladı. Ne de olsa, karla kaplı peri bacalarına karşı balon turu yapmak ve temiz havayı içimize çekerek yeni yıla başlamak oldukça keyifli bir fikir. “Lüksün tadına varmak istiyorum,” diyenlerdenseniz bir süredir oldukça revaçta olan Museum Hotel’de konaklayabilirsiniz. Göreme Parkı’nda ufak bir gezintiden sonra akşam için sanatçıların sahne alacağı otellerde rezervasyon yaptırabilir veya yerel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlara gidebilirsiniz. Elai Restoran, Han Çırağan, Lil’a ve Seten muhteşem lezzetler deneyebileceğiniz mekanlardan yalnızca birkaçı…

9. Belgrad, Sırbistan



Sırbistan’ın başkenti Belgrad, ülkemize yakınlığından ötürü de yılbaşı partileri için Türk turistlerin sıklıkla tercih ettiği bir yer haline geldi. Zamanında Osmanlı için önemli bir şehir olan Belgrad’da hem Avrupa hem de Türk esintilerini hissetmek mümkün. Gece hayatı ile ünlenen Belgrad’da yılbaşı partileri bir sürü kulüpte tüm hızıyla devam edecek. Bu gece kulüplerinin en ünlüleri RnB müzik çalan Bank Club, nehrin üzerinde muhteşem bir manzaraya sahip Money Club, çoğu insansın tercihi Freestyler, ve diğerlerine göre biraz daha yeni olan Hype… Arkadaşlarınızla sohbet ederek çeşitli biralar denemek sizin için yeterince güzel bir yılbaşı programı ise, Samo Pivo’ya kesinlikle uğramalısınız.

10. Barselona, İspanya

Siestalarıyla ünlü İspanya halkı için gece 11’den önce başlamıyor haliyle. Yılbaşını Barselona’da geçirmek isteyenler, Plaça d’Espanya meydanında gerçekleşecek havai fişek gösterilerini izlemek için hemen üzerindeki Montjuïc tepesine çıkabilirler. Barselona denilince akla muhteşem şehir mimarisi, harika yemekler ve eğlenceli gece hayatı geliyor. Yılbaşı gününü Barselona’nın mimarisine hayran kalarak geçirmek isteyenler Gaudi’nin Sagrada Familia ve Casa Batllo’sunu mutlaka görmeliler.

Onun dışında, taze meyveler, sebzeler ve İspanyol mutfağının diğer çeşitli nimetlerini tatmak için Mercat de la Boqueria oldukça güzel bir seçenek. Akşamında ise, ünlü bir açık hava müzesi olan Poble Espanyol’da büyük bir yılbaşı partisi düzenlenecek. Bunlar sizi pek açmadıysa Sala Apollo ve Pacha gibi popular kulüpleri de deneyebilirsiniz.




Yorumlar