Anasayfa /  Ekonomi

Türkiye’de yılbaşı kutlamak İçin en iyi 7 yer

Bu sene yılbaşı tatilinizi evde geçirmek yerine bir yerlere gitmekten yana kullanmak, hatta yeni yılı yeni bir şehirde karşılamak mı istiyorsunuz? O halde Türkiye’de yılbaşı tatilini en güzel şekilde geçirebileceğiniz 7 tatil yerine göz atabilirsiniz. Yeni yıla güzel bir tatil yaparak girmek için listemize göz atmayı unutmayın.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2018 16:29

1. Alaçatı, İzmir

Alaçatı deyince akla ilk olarak deniz, kum ve güneş tatili gelse de Ege’nin bu kendine has mimariye sahip beldesi, son birkaç yıldır yılbaşında düzenlenen sokak partisiyle de büyük ilgi görüyor. Alaçatı’nın dar sokaklarında ateşlerin yakıldığı, hep bir ağızdan şarkıların söylendiği bu eğlenceyle yılbaşı tatilinizi geçirebilirsiniz. İzmir’de kışın keşfedilecek yerler arasında olan Alaçatı’daki bu eğlenceye Türkiye’nin dört bir yanından katılım oluyor. Ayrıca kış sezonu boyunca kapalı olan birçok Alaçatı mekanı, yılbaşına özel olarak tekrar kapılarını açıp yemekli eğlenceler düzenliyor.

2. Uludağ, Bursa

Yılbaşı deyince akla kar, yılbaşı tatili deyince de kayak yapmak geliyor. Türkiye’nin popüler kayak merkezleri arasında bulunan Uludağ da tabii ki bu amaç için akla ilk gelen yerlerden. Öyle ki, Bursa her yılbaşında Uludağ sayesinde yılbaşı tatili için en popüler yerlerden birisi olmaya devam ediyor. Kayak pistlerinin yanı sıra, eğlencesi ve gece hayatıyla da büyük ilki gören Uludağ’da hem kayak veya snowboard yapabilir hem de Beceren Teras, Grand Yazıcı Arena ve Le Chalet Yazıcı Cafe gibi mekanlarda birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı mekanlarda doyasıya dans ederek girebilirsiniz! Ayrıca Uludağ’daki oteller sayı bakımından yeterli olduğu için yılbaşı tatilinizi geçirmek için  bol miktarda seçenek sunuyor.

3. Nişantaşı, İstanbul

İstanbul’da gezilecek yerler arasında en gözde semtlerinden olan Nişantaşı, her sene yeni yıldan birkaç hafta önce farklı bir konseptle süsleniyor, ışıl ışıl aydınlatılıyor ve yılbaşı için hazır hale getiriliyor. Bu aydınlatmaların semte yönelttiği ilgi, ünlü DJ’ler ve sanatçıların katıldığı, havai fişek gösterilerinin yapıldığı yılbaşı partisiyle zirve yapıyor ve semtin caddelerinde neredeyse adım atacak yer bulunmuyor. Her bütçeye uygun İstanbul otelleriarasından seçiminizi yapıp, yılbaşı tatilinizi Nişantaşı’nda geçirebilirsiniz. Nişantaşı’nda sokak partisi sizin için yeterli değilse rotanızı Nişantaşı Bakkalı’na çevirebilirsiniz. Zira burada düzenlenen alternatif ve renkli bir partiye tanık olabilirsiniz.

4. Eskişehir

Yılbaşı tatili deyince ilk akla gelen şehirlerden biri olmasa da üniversite şehri Eskişehir, kesinlikle Türkiye’de yılbaşının en eğlenceli geçtiği şehirlerden. Üniversitelilerin şehri Eskişehir, binlerce öğrencinin akın ettiği barlar sokağında pek çok güzel mekana sahip ve siz de bunlardan birine gidebilir, 222 Park gibi mekanlarda canlı müzik eşliğinde yapılan, hatta oryantal şovların düzenlendiği yılbaşı yemeklerine katılabilirsiniz.

5. Antalya

Yılbaşını Noel Baba’nın memleketi Antalya’da kutlamak kulağa hoş geliyor olmalı. Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi Antalya, içinde bulundurduğu birçok otelde yılbaşı tatili için gerek ünlü sanatçıların, gerekse özel şov gruplarının sahne aldığı programlarıyla dikkat çekiyor. Eğer yeni yıla artık sokakları yılbaşından önce de aydınlatılmaya başlayan Antalya’da girmek istiyorsanız, Antalya’daki otelleri Skyscanner farkıyla karşılaştırabilir ve en uygun otel için rezervasyonunuzu şimdiden yaptırabilirsiniz. Ayrıca Antalya’ya gelmişken Antalya’da gizli kalmış yerler de görmek isteyeceğeniz yerler arasında olmalı.

6. Kartalkaya, Bolu

Yılbaşını kayak yaparak geçirmek isteyenler için bir diğer seçenek de Bolu’nun ünlü kayak merkezi Kartalkaya. Türkiye’deki doğa harikaları arasında olan Yedigöller’e de ev sahipliği yapan Bolu, yılbaşı tatili için Ankara ve İstanbul’un tam ortasında yer almasından dolayı her iki kentin sakinlerinden de büyük ilgi görüyor. Bu yüzden Kartalkaya’daki otelleri Skyscanner ile karşılaştırıp erkenden rezarvasyonunuzu yapın ve Kartalkaya’da yılbaşı tatilini açık havada yakılan varillerin yanında sıçak şarap ve sucuk ekmek eşliğinde dans edip şarkılar söyleyerek geçirin.

7. Ankara

Ankara’da kış başka bir güzel yaşanıyor. Ankara’da yılbaşını sokakta kutlamak isteyenlerin ilk adresi kentin en merkezi noktası olan Kızılay olsa da  yılbaşı tatilinizde karlarla kaplı Ankara’nın Tunalı Hilmi Caddesi‘nde yürüyüp kestane yiyerek ve Türkiye’de kar manzaraları arasına en tepeden girmeye aday Kuğulu Park‘ta anın tadını çıkararak başlayabilirsiniz. Bunun dışında bol alternatifli yemekli eğlenceler de bir seçenek olarak duruyor. Lüks Ankara otelleri dışında birçok mekan, limitsiz içki servisi de yapılan fasıl programları düzenliyor.


Yorumlar