Anasayfa /  Ekonomi

Rus turistler 'charter' ile Alanya'ya geldi

Rusya'dan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na charter seferi ile gelen ilk Rus turist kafilesi su takı, çiçek ve çileklerle karşılandı.

Abone ol
Abone ol 27 Nisan 2017 00:01

Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na Rusya'dan sezonun ilk charter seferi düzenlendi.

Moskova'dan kalkan Royal Flight havayolu şirketine ait boeing 737-800 tipi uçak 189 yolcusuyla Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na indi. Geleneksel havacılık seremonisi "su takı" ile karşılanan turistlere karanfil, çilek, Rusça tanıtım materyalleri ve çeşitli hediyeler verildi.





Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Nisan'da Rus havayolu şirketi ile ilk kez tarifeli uçakla Rus turistlerin geldiğini söyledi. Corel Travel'in charter seferiyle ikinci kafile Rus grubunun bölgelerine gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Alanya'ya Rusya'dan gelen ilk charter seferinin bölge için güzel bir gelişme olduğunu belirtti. Geçen hafta tarifeli sefer ile gelen Rus turistlerin ardından bölgeye Corel firmasının günlük charter seferlerinin başladığını anlatan Yücel, "Tüm zorluklara rağmen sezonun dolu dolu geçeceğini, geçen yıldan daha iyi geçeceğini söylemiştik ve söylemeye de devam ediyoruz." diye konuştu.

"Umarım ilişkilerimiz gelişir"





Yolculardan İrina Krohina, Rusya'da turizm şirketinde çalıştığını belirterek, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin iyi olması bizi de mutlu ediyor. Umarım ilişkilerimiz çok daha gelişir" dedi.

İlk kez Türkiye'ye gelen Arina Markaryan ise "Hep Türkiye'ye gelmek istedim, nihayet geldim. Türkiye'yi çok seviyorum. Deniz, kum, güneşiyle muhteşem ülke." diye konuştu.

Ekaterina İvanova ise bir aylık tatil için Türkiye'ye geldiğini ifade ederek, "Dinlenmek, yüzmek ve güneşlenmek istiyorum. Daha önce de iki kez geldim bu kez Alanya'yı daha çok öğrenmeye vakit ayırmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rus turistler daha sonra otobüslerle kalacakları otellere hareket etti.


Etiketler carter geldi
Yorumlar