TATİL

 Sözlükler, ‘ Eğlenmek, dinlenmek amacıyla çalışmadan geçirilen süre ‘ olarak tanımlıyor tatili en açık anlatımla. Dinlenme, tam uyuyor aslında. Sözcüğün  uygulaması göreceli ama!. Ayakkabı ustasına dinlen biraz dediğinizde ayağa kalkıp yürürken; postacı ilk gördüğü sandalyeye çöker lakin.. Gazete yazarları ise tatile çıkarken,  ‘ Yıllık iznimin bir bölümünü kullanacağımdan dolayı önümüzdeki pazartesiye kadar yazılarıma ara veriyorum ‘ gibilerinden ibareler paylaşırlar köşelerinde ki haklıdırlar!. Yıllarca hemen hergün yazan ustaların tatilde yazıdan ve belki de gündemden uzak kalma istekleri son derece doğal.

Bense gazeteci değilim. ( Büyüyünce belki olurum da ) Köşe yazarı hiç değilim!. Aksini iddia meslek büyüklerine saygısızlık olur ancak!. Sadece genlerimden gelen sözel  yeteneği kendimce çok okuyarak pekiştirip yazıya dökebilen bir amatörüm. Bu mecrada okuyan her kim ve kaç kişiyse didaktik sevimsizlikten kaçınarak, onlarla ( sizlerle )  bir şeyler paylaşmanın hazzını yaşayan bir faniyim. Ve, elbette bu faninin de tatile gereksinimi var!. 

Beş yıl rötarlı emekliliğimin ilk yılında da çalışıp, şubatın sonunda  ‘ Yetti gari ‘ isyanıyla tam emeklilik moduna yatay geçiş yapmış durumdayım..  Salgın dönemine kadar gülüm balım geçiniyorduk da!. Konser, tiyatro, opera, kültür odakli geziler bağlamında doludizgindik!.  Kitap zaten olmazsa olmazım. Kimilerinin kalıplaşmış, benimse  şiddetle karşı çıktığım ‘ mesaide ölmek ‘ salaklığına karşı eylemlerimizdi tüm bunlar.. Devam da edecek!.  De, tatil var şimdi önümde!. 

Ayakkabı ustası ayağa kalkıp dolaşacak, postacı gördüğü ilk sandalyeye çökecek, ben yaşamın ta dibine vuracağım tatilde!.  Daha çok okuyacak, daha çok araştıracak ve ( yandınız!!! ) daha çok yazacağım!.

Ve en ağır bavulumuz kitapla dolu olanıydı!.

Yahudiler, Dünya ve Para                                                      ( Jacques Attali )

Bellek                                                                                        ( Mustafa Önsel )

İhanet ve Darbe                                                                      ( Ergün Poyraz )

Bazı insanlar varlıklı olsun diye                                            ( Fidel Castro )

Amerikan Hegemonyasının Sonu                                        ( Mehmet Ali Güller )

Devrimci Portreler                                                                 ( Hikmet Çiçek )

Hayatın Rengi Gökkuşağı                                                      ( Celal Başlangıç )

O bavuldaki kitapların sadece bir kaçı!.

70 metrekare kadar bir ev kiraladık. Öncelik batoda olmak üzere yerleştik. İki aya yakın bir süre Güneybatı Ege’deyiz. Ben rakımı doldurdum çay bardağıma, Merih birasını yudumlamakta. Melul melul bakınca; yolculukta rahat etsin diye mamasına karıştırdığımız anti-stres Gim-Cat’ten batoya bir doz daha sunduk!.

Köşemde yazılar devam edecek.. Buralardan salgınla sarmaş dolaş haberler de geçeceğim. Bence gezegenin en muhteşem coğrafyasından gezilesi yerlerle ilgili ve görsellerle süslenmiş  ‘ Gezi Yazıları ‘ olacak menüde..  Bu arada; geldiğimi sosyal medyadan öğrenip gönül  koyan  İzmir Atatürk Liseli kardeşim Ali Gönenli’yle ( ki burada yaşar ) az önce konuştuk. Okulumuz emekli öğretmenlerinden Uğur İşman hocamızı ziyareti ve dahasını programımıza aldık. Boşuna değil kelamlarımız; insan biriktirmek üzerine!..

E, hazırlanın gari!.. Tatile çıkıyoz…    

 

Yorumlar