Anasayfa /  Güncel

Taşeronun beklediği zam 4/D'li yeni çalışanlara verilecek

Taşeron olarak çalışan ve daha sonrasında kadrolu olarak çalışmaya başlayan işçilerin beklediği zamlar, 4/D statüsünde yeni alınacak çalışanlara verilecek.

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2020 00:16

Türkiye'de özellikle 4/D işçi alımı ile ilgili yeni yayınlanan ilanlar büyük bir tepki çekti. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan yeni alım ilanlarda özellikle beklenen zamların yansıtılması taşeron olarak çalışan ve kadro olan kişilerin de beklentilerini arttırmış oldu. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan ilanlarda temizlik görevlisi, işçi ve güvenlik kadrolarında yeni alımların yapılacağı belirtilirken toplamda 125 kişilik bir kadro belirlendi. Bu kadro alımlarında ilköğretim mezunları başvuru yapabilecek.

 4/D Alımlar Hangi Kadrolarda Olacak?

Genel olarak yapılacak alımlar, alım şartları ve brüt ücretler şöyle oluştu;

Temizlik görevlisi - 20 kişi, en az ortaöğretim mezunu, asgari ücret + yol + yemek

Fabrika ustası - 5 kişi, en az İlköğretim ve üzeri mezuniyet,  asgari ücret + yol + yemek + Asgari ücretin %5

Bakım onarım ustası - 40 kişi, En az İlköğretim ve üzeri mezuniyet, asgari ücret + yol + yemek + Asgari ücretin yüzde 10’u  

Koruma ve güvenlik görevlisi silahlı Lisans - yüksek lisans, ön lisans ve ortaöğretim olarak farklı şekillerde alınacak. Koruma görevlilerinde lisans için asgari ücretin yüzde 10’u, ön lisans için asgari ücretin yüzde 7’si, ortaöğretim için ise asgari ücretin yüzde 4’ü kadar ek bir ödeme yapılacak. Bu ek ödemelere asgari ücret, yol ve yemek yardımı dahil.

Bu tablo ve alımlar ile ilgili herhangi bir itiraz olmasa da taşeron işçilerin beklediği ve devlet tarafından verilmeyen yüzdelik fazlalıkların yeni 4/D kapsamındaki çalışanlara verilecek olması tepki topluyor.

Yorumlar