Anasayfa /  Foto Galeri

Taşerona kadro şartları neler yaş sınırı kaç kimler kadroya alınacak?

Taşerona kadro şartları neler yaş sınırı kaç kimler kadroya alınacak? - Sayfa 1

Binlerce taşeronun beklediği kadroda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün taşeron işçilerle ilgili son dakika açıklama yaptı ve 850 bin işçinin kadroya geçeceğini duyurdu. Peki taşeron işçinin kadroya geçişi nasıl olacak, belediye taşeronlarına da kadro var mı yaş sınırı nedir, hangi tarihten itibaren işe girenler kadrolu olacak? Erdoğan'ın açıklamasına göre taşeron işçiler çalıştıkları kurumda kadroya geçirilecekler. Cumhurbaşkanı 'Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler' dedi. Mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılacak. Kamuda 4C statüsünde çalışan taşeronlar 4B kadrosuna alınacak. Yeni düzenleme ile komisyon taşeronları ortadan kalkıyor. Peki kimler kadroya alınacak 12 şart ne? İşte taşerondaki o şartlar;

Taşerona kadro şartları neler yaş sınırı kaç kimler kadroya alınacak? - Sayfa 2

1- TAŞERON KADRO KAÇ KİŞİYİ KAPSIYOR? : 850 bin kişiyi kapsıyor. Bunların 450 bini kamuda, 400 bini belediyelerde çalışıyor.

Taşerona kadro şartları neler yaş sınırı kaç kimler kadroya alınacak? - Sayfa 3

5- TAŞERON KADRO ŞARTLARI NELER? : Taşeron işçiler kadroya alınmak için devlet memurluğuna atanmada gereken şartları taşıyacak.

Taşerona kadro şartları neler yaş sınırı kaç kimler kadroya alınacak? - Sayfa 4

2- TAŞERON İŞÇİLER NASIL İSTİHDAM EDİLECEK, MEMUR OLACAKLAR MI? : Taşeron işçiler 'özel sözleşmeli personel' pozisyonunda istihdam edilecekler. Yani memur olamayacaklar ama kadrolu sayılacaklar.