Anasayfa /  Ekonomi

Taşerona Ek Ödeme Meclis gündeminde !

Korona nedeni ile sağlık kurumlarında çalışan taşeron işçilerin de ek ödeme alması gerektiği Meclis gündemine geldi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2020 17:32

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sağlık personellerine ek ödeme yapılacağı açıklanmış fakat bu ek ödemeden ise hastane ve sağlık kurumlarında çalışan yardımcı hizmetler personeli ve taşeronların yararlanamayacağı açıklanmıştı.

Konu ilgili olarak birçok taşeron işçisi kendilerinin de bu süreçte zorluk yaşadığını ve bu ödemeden yararlanmaları gerektiğini açıklamıştı. İşçilerin bu çağrısı ise yanıtsız kalmadı. Bu noktada virüsün tespit edilmesine radyoloji teknikeri ve diğer teknisyenlerine sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeden yararlanmaları amacı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ilgili konuyu soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

Konuya İlişkin Soru Önergesi Verildi 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi tarafından meclise Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için bir soru önergesi vermiş olmakla birlikte bu önergede ise “Kamuda taşeron firma çalışanı olup Covid-19 ile mücadelede görev yapan görüntüleme teknisyenleri ve teknikerlerine ikramiye verilmesi düşünülmekte midir? Bakanlığınıza bağlı sağlık kuruluşlarında hizmet alımı şeklinde yürütülen görüntüleme hizmetlerinin kamulaştırılması ve burada çalışan sağlık personelinin kamuda kadrolu olarak istihdam edilmesi ile ilgili bir çalışmanız ve mıdır” ifadelerine yer verildi.  

 

Diğer Sağlık Personeli de Yararlanmalı

İlgezdi açıklamasında özellikle virüsün tespit edilmesi amacı ile birçok meslek grubunun cana başla çalıştığını ifade etti. Ayrıca İlgezdi; “Cihazların özelleştirilmesi ile taşeronlaştırılan radyoloji teknisyenleri ve teknikerleri, ek ödemelerden yararlanamıyor. Oysa bu süreçte onların katkısı çok büyük. Pandemi nedeniyle akciğer grafiği ve tomografisine olan talep yaklaşık üç katı arttı. Radyoloji teknisyenleri ile teknikerlerinin radyasyon ve salgın riski artmıştır. Bu şartlar altında diğer sağlık çalışanlarına sağlanan haklar, bu personel için de sağlanmalıdır” ifadeleri ile de ilgili ödemeden tüm sağlık personellerinin yararlanması gerektiğine dikkat çekti. 

 
Yorumlar