Anasayfa /  Güncel

Taşçıoğlu koronavirüse yenik düştü! Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir?

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına bakan, daha sonra hastalığa yakalanıp tedavi altına alınan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2020 23:29

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına bakan, daha sonra hastalığa yakalanıp tedavi altına alınan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiğini, oğlu Onur Taşçıoğlu twitter hesabından açıkladı.

Koronavirüs tedavisi devam eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir?
İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşçıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermişti.

Cemil Taşçıoğlu’nun ayrıca çeşitli dergilerde yayımlanan birçok makalesi bulunuyordu.

Taşçıoğlu "İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri” ve “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlı kitapların da yazarıydı.

Oğlu, sosyal medya hesabından açıkladı
Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Covid-19 salgınına karşı halk sağlığı için mücadele ederken, bu hastalığa yakalanıp hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ailesini telefonla aradı.

Cemil Taşçıoğlu’na Allah’tan rahmet dileyen CHP lideri; ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına da başsağlığı dileklerini iletti.

Yorumlar