Anasayfa /  Ekonomi

Tasarı yasalaştı, trafik sigortası poliçe fiyatları düşüyor

Trafik sigortasında değişiklik içeren kanun tasarısının yasalaşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli "Sigorta sektörümüzün amiral gemisi olan trafik sigortasında, şirketlerimizin maliyetlerinin azalması ile poliçe fiyatlarında aşağı yönlü hareketler gözlenmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2021 18:35

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, trafik sigortasında değişiklik içeren kanun tasarısının yasalaşmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, trafik sigortasında söz konusu adımla belirsizliklerin ortadan kalktığını belirtti.

Düzenleme ile artık trafik sigortasında herhangi bir hak kaybı yaşanmaksızın, tazminatların bilimsel yöntemlere göre hesaplanarak hak sahiplerinin gerçek zararının en kısa sürede karşılanabileceğini aktaran Benli, "Böylelikle gerek sigortalılarımız ve hak sahipleri gerekse sigorta şirketlerimiz açısından trafik sigortalarında tazminatlar öngörülebilirliğe kavuştu. Aynı şekilde şirketlerimizin bu sigorta ürününde yaşadığı fiyat oluşturma belirsizliği de ortadan kalktı." ifadelerini kullandı.

Etiketler trafik sigortası
Yorumlar