Anasayfa /  Foto Galeri

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri paylaştı... İşte 2022 hileli ürünler listesi

2022 hileli ürünler listesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “27. kamuoyu duyurusu ile 371 firmaya ait 559 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.887 firmaya ait 4.164 parti ürün kamuoyunun bilgisine arz edilmiştir.” Denildi. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan 2022 hileli ürünler listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri paylaştı... İşte 2022 hileli ürünler listesi - Sayfa 1

Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten 371 firmanın 559 parti ürününü açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri paylaştı... İşte 2022 hileli ürünler listesi - Sayfa 2

Tarım ve Orman Bakanlığının resmi internet sitesinde, gıdalarda taklit, tağşiş yapan veya ilaç etken maddesi ilave eden firmalar açıklandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri paylaştı... İşte 2022 hileli ürünler listesi - Sayfa 3

Açıklamada ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığı ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü kaydedildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri paylaştı... İşte 2022 hileli ürünler listesi - Sayfa 4

Laboratuvar sonucuna göre taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten veya ithal eden, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasını içeren bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, ‘Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik yapılan kanun düzenlemesi ile gıdada taklit veya tağşiş cezaları caydırıcı hale getirilmiştir.