Anasayfa /  Ekonomi

Kuru soğan gümrük vergisini sıfırladı! Kuru soğan nereden ithal edilecek?

Kuru soğan fiyatlarının artması ile hükümet ithalat için gümrük vergisini sıfırladı. Peki kuru soğan nereden ithal edilecek?

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2019 00:00

Uzmanlar, kuru soğandaki fiyat artışının soğanda görülen hastalığın ve çürümenin neden olduğunu ifade ederken devlet yetkilileri geçtiğimiz aylarda soğan depolarına baskın yapmış ancak soğan fiyatı tezgahlarda yine düşmemişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine hükümet, bugün soğan fiyatlarındaki artışı düşürmek için ithalatın önünü açtı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı kararı olarak yayımlanarak yürürlüğe giren kuru soğan ithalatında gümrük vergisi 28 Şubat'a kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak. Ancak soğan ithalatının nereden yapılacağı ise merak ediliyor.

"SOĞAN BULMAK ZOR"

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, merak edilen soru ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Yıldırım, "ithalat için soğan bulmak zor" derken "Kazakistan’da bir miktar sağlam soğan var." ifadelerini kullandı.

İşte Yıldırım'ın soğan ithalatı ile ilgili yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Soğanda gümrük vergisi sıfırlandı,fakat ithalat için soğan bulmak zor. Kazakistan’da bir miktar sağlam soğan var. Belki buradan ithalat yapılabilir. Azerbaycan deniliyor ama orada sağlam soğan yok."


Yorumlar