Anasayfa /  Ekonomi

Esnafın tanzim satış isyanı: Açlıktan ölelim en iyisi bu! video izle

Tanzim satış, pazarcı esnafının belini büktü. Esnaf “hükümet zararına sebze satacağına bize yardım etsin” dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2019 12:37

Hükümetin 31 Mart Yerel Seçimlerin yaklaşmasıyla vatandaşa ucuz sebze meyve imkanının sağlanması adı altında yürürlüğe koyduğu tanzim satış sistemi esnafı zora soktu.

Son yıllarda ekonomide yaşanan büyük sıkıntılar enflasyona yansıyınca markette, pazarda başta sebze meyve olmak üzere fiyatlar tavan yaptı. Halk hayat pahalılığından şikayet etmeye başlayınca hükümet tanzim satış sistemi denilen sistemi uygulamaya koydu. Hükümet tarafından tanzim satış uygulaması için, üreticinden ürünü direk alıp tüketiciye ucuz fiyata satılması hedefleniyor deniliyordu.

ESNAF HÜKÜMETE SESLENDİ: YE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK ÖLELİM Mİ?

Tanzim satış, geçimini pazarda sebze meyve satarak hayatını geçirmeye çalışan pazar esnafını çaresiz bıraktı. Bir çok esnaf hükümetin kalitesiz ürünleri vatandaşa zararına satarak seçimleri kazanmaya çalıştığını ileri sürdü. Esnaf tanzim satış için “hükümet zararına ürün satacağına bize vergide, mazotta kolaylık sağlasın biz de ucuz sebze meyve vatandaşa satalım” isyanında bulundu. Bir başka esnaf ise "Pazarcıları bitirmek istiyolarsa bitirsinler. Ekmeğimizi bundan kazanıyoruz o da olmasın. Açlıktan ölelim en iyi bu. Ne yapalım ne iş yapalım biz de şaşırdık" dedi.

Kaynak: milligazete


Yorumlar