Anasayfa /  Foto Galeri

Tarihte Bugün: 5 Mart

Tarihte Bugün: 5 Mart - Sayfa 1

Tarihte Bugün 5 Mart.. İşte Karlstad'ın İsveç'te kent konumuna alındığı 1584 yılından başlayarak günümüze dek tarihte 5 Mart gününe damga vuran olaylar ve önemli insanlar..

Tarihte Bugün: 5 Mart - Sayfa 2

1584 - Karlstad, İsveç'te kent konumuna alındı. Karlstad, İsveç'in en uzun nehri Klarälven'in yine İsveç'in en büyük gölü olan Vänern Gölü'ne döküldüğü yerde kuruludur. Kent limanı Västerås'tan sonra İsveç'in en büyük ikinci göl limanıdır. Sembolü güneş olan Karstad kentinin nüfusu 2005 sayımlarına göre 60.000 sınırının hemen altındadır. Tarihi çok eskilere dayanan kent, İsveç'in sayılı Viking-Orta Çağ şehirlerinden biridir. Kentin açıklarında, Vänern Gölü'nde yer alan Tingvalla, turistik değer taşımaktadır. Kent, 5 Mart 1584 tarihinde, sonradan Kral Charles IX olarak tahta çıkan Dük Charles tarafından şehir konumuna getirildi. Kral Charles'ın, sonrasında yine bu kentte Kungsgården (Kral'ın evi) adlı bir köşk yaptırdığı bilinmektedir.

Tarihte Bugün: 5 Mart - Sayfa 3

1836 - Samuel Colt, ilk 34 kalibre altıpatlar (revolver) tabancanın seri üretimine başladı.

Tarihte Bugün: 5 Mart - Sayfa 4

1890 - Meksika'daki kırsal yaşamı dile getiren macera romanlarıyla ünlü yazar, B. Traven doğdu. Kimliğini açıklamayı reddeden ve gerçek adı asla öğrenilemeyen Traven'in kimliği hakkında kesin olarak bilinen tek şey, romanlarının çoğunun Almanca olarak yazıldığı ve ilk baskılarının Almanya'da yapıldığıydı.