Anasayfa /  Foto Galeri

Tarihte Bugün: 27 Şubat

Tarihte Bugün: 27 Şubat - Sayfa 1

Tarihte Bugün 27 Şubat.. İşte IV. Henry'nin Fransa kralı olduğu 1594 yılından başlayarak günümüze dek tarihte 27Şubat gününe damga vuran olaylar, önemli insanlar..

Tarihte Bugün: 27 Şubat - Sayfa 2

1917 - Rus Çarlığı çöktü. 1547 yılında Korkunç İvan'ın Çar unvanı almasıyla başlayan ve 1721'de Çar I. Petro'nun Rus İmparatorluğu'nu kurmasıyla son bulan Rus devletinin resmi adıdır. Çarlıktan önce bu topraklarda Moskova Knezliği egemen olduğu için çarlık Batı Avrupa dillerinde Moskova olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca Rusça ve Türkçe kaynaklarda da Moskova Çarlığı olarak bilinir.

Tarihte Bugün: 27 Şubat - Sayfa 3

1844 - Dominik Cumhuriyeti, Haiti'den bağımsızlığını ilan etti. Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk oluşturdukları yerleşimdir. Başkenti, Santo Domingo da Amerika'lardaki ilk sömürge başkentiydi. Bağımsızlığının büyük bir bölümünde ülkede siyasi buhran yaşanmış, halkı temsil etmeyen ve baskıcı pek çok hükümet tarafından idare edilmiştir. 1961'de diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın ölümünden sonra Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasiye geçmiştir.

Tarihte Bugün: 27 Şubat - Sayfa 4

1933 - Reichstag yangını: Olayın ardından yayımlanan bir kararnameyle, Naziler diktatörlüklerinin temellerini atmış oldular. Reichstag Yangını, Hitler'in sebep gösterip ülkede düzeni sağlamak adına 24 Mart 1933'te Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg'un imzasıyla elde ettiği diktatöryal güce kavuşmasından önce Alman parlamentosunun toplandığı Reichstag binasında (Almanca: Reichstagsgebäude) 27 Şubat 1933 akşamı çıkmış olan yangındır.