Anasayfa /  Foto Galeri

Tarihte Bugün : 24 Şubat

Tarihte Bugün : 24 Şubat - Sayfa 1

Tarihte bugün 24 Şubat. İşte Galerius'un fermanıyla, Roma İmparatorluğu'nun kendi yönettiği kısmında Hristiyanlara zulüm başladığı 303 yılından günümüze tarihte 24 Şubat'a damga vuran olaylar ve önemli insanlar..

Tarihte Bugün : 24 Şubat - Sayfa 2

303 - Galerius'un fermanıyla, Roma İmparatorluğu'nun kendi yönettiği kısmında Hristiyanlara zulüm başladı.

Tarihte Bugün : 24 Şubat - Sayfa 3

1525 - Pavia Muharebesi'nde İspanyol İmparatorluk Ordusu, Fransız Kuvvetlerini mağlup etti. Birleşik İspanyol - İmparatorluk ordusu, Charles de Lannoy ve Antonio de Leyva komutasındaydı. Müttefik ordusu, Fransız kralı I. François komutasındaki orduya saldırdı. Fransız ordusu, şehir surlarının dışında müttefik ordusunu karşıladı ve mağlup oldu. Dört saatlik savaşta, silah bakımından üstün olan Fransız ordusu, ağır zayiat vermiştir ve I. François, Kutsal Roma İmparatoru V. Karl'a esir düşmüştür. Bu sayede İtalya'da Habsburg hakimiyeti ağırlık kazandı. Pavia Muharebesi, Madrid Antlaşması'na zemin hazırlamıştır.

Tarihte Bugün : 24 Şubat - Sayfa 4

1848 - Fransa Kralı, Louis-Philippe tahttan çekildi. Yönetimini büyük burjuvazinin desteğine dayandırmış, sonuçta işçilerin ve orta sınıfların başlattığı ayaklanmayla devrilmiştir.