Anasayfa /  Foto Galeri

Tarihte Bugün: 21 Şubat

Tarihte Bugün: 21 Şubat - Sayfa 1

Tarihte Bugün 21 Şubat.. Bugün Uluslararası Anadil Günü.. İşte 1440 yılında Prusya Konfederasyonu kuruluşundan başlayarak tarihte 21 Şubat gününe damga vuran olaylar.

Tarihte Bugün: 21 Şubat - Sayfa 2

1848 - Karl Marx ve Friedrich Engels, Komünist Manifesto kitabını yayımladı. Komünist Parti Manifestosu, Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından ilk olarak 21 Şubat 1848'de yayımlanan yazı, komünizmin ilk bildirgesidir. Komünist Birlik tarafından yetkilendirilen Marx ve Engels, birliğin amacını ve programını da çizer. Komünist Manifesto, proletaryanın burjuva düzenini ve üretim araçlarının özel mülkiyeti bir devrimle ortadan kaldırarak sınıfsız bir toplum düzenini gerçekleştirmesi gerektiğini söyler. Pembe kapaklı olan baskısı Türkiye'de "komünist" sözcüğünün kullanımının sakıncalı sayıldığı dönemde pembe kitap olarak anılmıştır.

Tarihte Bugün: 21 Şubat - Sayfa 3

1842 - John J. Greenough, dikiş makinesinin patentini aldı.

Tarihte Bugün: 21 Şubat - Sayfa 4

1885 - Washington Anıtı tamamlandı. Washington Anıtı, dünyanın en yüksek dikilitaşıdır. Uzunluğu 169,35 metredir. Washington, DC, ABD'de bulunmaktadır, şehrin en önemli sembollerinden birisidir. Ülkenin kurucusu George Washington anısına yaptırılmıştır.