Anasayfa /  Foto Galeri

Tarihte Bugün: 13 Şubat

Tarihte Bugün: 13 Şubat - Sayfa 1

Tarihte bugün 13 Şubat... İşte 1258 yılında Hülagû'nun, Bağdat'ı işgal etmesinden başlayarak günümüze dek tarihte 13 Şubat gününe damga vuran olaylar ve önemli insanlar..

Tarihte Bugün: 13 Şubat - Sayfa 2

1258 - Hülagû, Bağdat'ı işgal etti. 200 bin Bağdatlı öldü. Hülagü, 1255 yılında ağabeyi Mengü Han tarafından Orta Doğu'da henüz ele geçirilmemiş toprakların fethini tamamlamak üzere görevlendirildi. Görevleri, güneydoğu İran halklarından olan Lurları hakimiyet altına almak, Haşhaşi tarikatını ortadan kaldırmak, Abbasi Halifeliği'ni yıkmak, Eyyubi ve Suriye topraklarının istilası ve son olarak da Mısır'daki Memlük Devleti'ni yıkmaktı. Mengü Han, Hülagü'ye teslim olanlara iyi davranmasını, karşı koyanları ise tamamen ortadan kaldırmasını emretti.

Tarihte Bugün: 13 Şubat - Sayfa 3

1633 - Galileo Galilei, engizisyon mahkemesinde yargılanmak üzere Roma'ya geldi.

Tarihte Bugün: 13 Şubat - Sayfa 4

1668 - İspanya, Portekiz'i ayrı bir devlet olarak tanıdı. Portekiz ya da resmî adıyla Portekiz Cumhuriyeti (Portekizce: República Portuguesa) Avrupa’nın güneybatısında İber Yarımadası üzerinde yer alan, Avrupa Kıtası'nın en batısındaki ülkedir. Portekiz kuzeyden ve doğudan İspanya ile, güneyden ve batıdan da Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Atlas Okyanusu’nun kuzey yarım küredeki bölümünde bulunan Azorlar ve Madeira takımadaları özerk yönetimleriyle birlikte Portekiz’in birer parçası.