TARİHİ UTANÇ RENGİ... 

Kaç günden beri düşünüyorum. 21. Yüzyılda yaşamamıza rağmen hala geçmiş zamanki cehaletler devam etmekte. Tüm geçirilen bunca ömür, hiçbir şey öğretememiş bize. O kadar eğitim ve bilimle ne olursak olalım, eğer insan olamıyorsak, hiçbir şey olmamışız demektir. Evet insanlığın onurunu ve konumunu alt üst eden şu renk katliamından bahsetmek istedim. 

Günümüzde insanlığın utancı olan renk ayrımı gerçekten de yürekleri dağlayan bir durum. Seçimimiz dışında olan siyahlık ve beyazlıkla nasıl bir önyargı görülür ve hayat çizilir. Sırf bir insan dünyaya renkli geldiği için bütün hayatın paylaşımlarından, güzelliklerinden nasıl geri bırakılır. Bu nasıl barbarlık ve insanlık dışı bir harekettir. 

1750 den beri sırf renkleri siyah diye köleleştirilen, yaşam kaliteleri elinden alınan, hiçbir güzellik kendilerine layık görülmeyen, sınıf sınıfayırılan, eğitim ve diğer tüm haklara sahip olan beyazların soluğundan mahrum bırakılan ve bu hayatı sırf renklerinden sebep önyargı güden zihniyet. En acısı da 2020 yılında yani günümüzde sadece rengi siyah diye, Abd’nin yüzü beyaz, kalbi siyah polisin ayakları altında ezilirken, onca yalvarışlarına duyarsız kalınarak, nefesi kesilen Floyd ve onu izleyen diğer siyah kalpliler... 

Gerçekten insanlığımdan utandıran bir manzara, daha da beteri bunu yapan Dünya’ya insanlığı öğretmeye çıkmış bir ülkeAbd. Ve bu ülkeye hayran olan onca pırlanta, güzel yürekli gençlerimiz. Türkleri terörist gösterip, kendilerini iyilik meleği ilan eden bu kara görüşlerin maskeleri bu ve daha birçok olaylarla düşmüştür. Bize düşen pay ise, vicdan ve insanlık değerlerimizden asla taviz vermememizdir. 

Bu olay bana saadet devrini hatırlattı. 610 de Peygamberlik verilen Hz. Muhammed(salllahualeyhivessellam)’ın bu gibi cehaletleri bir bir ortadan kaldırıp, tüm dünyaya huzur ve mutluluğu getirmesi. Şu andaki durumun sebebi ise, bize verilen İslam değerlerine hakkıyla sahip çıkamamamızın bedelidir. 

İşte o nur Peygamberin insanlığa yaptığı hutbe de, seslenişi.. 

1400 sene evvel verilen bu hutbe günümüze de hitap etmekte. Sanki Allah’ın Rasülü, kendi devrinde İslam’ın emriyle kaldırmış olduğu cehalet adetlerine geri dönüp, gaflete düşmemiz için bizlere verdiği nasihat ve uyarı. Rabbim tutabilmeyi nasip etsin.. 

İnsanlığı giyebilmek çok önemli bir meziyettir. Yaşamdaki ince çizgi ise, insan olabilmektir. Bunu başarmak gerçekten zordur. İnsan olmak ve insan kalabilmek temennisiyle, renk kardeşliğine.. 

Sevgi ve huzur da kalın... 

Yorumlar