Anasayfa /  Foto Galeri

Tarihi kapalıçarşı büyük facia atlattı! İşte büyük skandalın detayları

Tarihi Kapalıçarşı tam anlamıyla büyük bir faciayı atlattı. Kapalıçarşı'da bir döviz bürosunun sahipleri, ellerindeki basit onarım iznine rağmen dükkânda esaslı bir tadilat yaptı. Bu tadilatın ardından işyeri için yıkım kararı alındı. Ancak, yıkım işlemi öncesi bir skandal daha yaşandı. İşyerinin zeminine gömülü 2 tonluk çelik kasayı yerinden çıkarmak için makaraya bağlı halat kullanıldı. Halatın iki ucu, tarihi çarşının sütunlarına bağlandı. İşte haberin detayları...

Tarihi kapalıçarşı büyük facia atlattı! İşte büyük skandalın detayları - Sayfa 1

Kapalıçarşı'da adeta faciaya ramak kalmasına neden olan bir olay yaşandı.

Tarihi kapalıçarşı büyük facia atlattı! İşte büyük skandalın detayları - Sayfa 2

Geçmişi 560 yıl öncesine dayanan Kapalıçarşı'nın kat maliklerinden Hakan Evin, sahibi olduğu 20 milyon lira değerindeki dükkânı bir döviz bürosuna kiraladı.

Tarihi kapalıçarşı büyük facia atlattı! İşte büyük skandalın detayları - Sayfa 3

Marmara Döviz adı ile açılan işyerinin sahipleri emekli komiser Şevket Ural, oğlu Orhan Ural ile ortakları Ali Hastaoğlu, dükkânda, boya-badana parke gibi işlerin yapılmasına olanak veren 'Basit onarım' izni aldı.

Tarihi kapalıçarşı büyük facia atlattı! İşte büyük skandalın detayları - Sayfa 4

Sahibi olduğu dükkânın yeni halini gören mülk sahibi, sorumlular hakkında şikâyette bulundu. Fatih Belediyesi, işyerinde yapılan eklentiler için yıkım kararı aldı. Dün yapılan yıkım öncesi bir skandalın daha yaşandığı ortaya çıktı.